Tekakor är barnens favorit här hemma. Brukar lägga in dem som inte skall ätas samma dag och nästa dag i frysen så håller de sig färska.
Tekakor
16 stycken
50 g jäst 6 dl mjölk
2 tsk salt ½ dl ljus sirap 150 g smör, rumsvarmt 16–18 dl vetemjöl special
GÖR SÅ HÄR
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp.
- Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget.
- Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter.
- Jäsa under bakduk i ca 60 min.
- Dela degen i 16 bitar, rulla till runda bollar, platta ut dem till tekakor, ca 1 cm tjocka
- Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på en bakduk
- Nagga dem med en gaffel .
- Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.