torsdag 9 maj 2013

Kardemummakaka


En klar favorit bland mjuka kakor är helt klart klassikern kardemummakaka, så gott och vill man göra den ännu festligare kan man sticka ner äppelklyftor som man vänt i socker och kanel i smeten innan gräddning.
 
Kardemummakaka
6 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk stött kardemummakärnor
100 g margarin

1 ägg
2½ dl mjölk


Garnering
1 tsk kanel
2 msk pärlsocker
2 msk hackad mandel

Gör så här:
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Vispa upp ägget och blanda ner detta tillsammans med mjölken, jag använde mig av elvispen. Rör till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i en smord och bröad rund form, gärna en med löstagbar kant.
  5. Strö över kanel, pärlsocker och hackad mandel.
  6. Grädda längst ned i ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.  

2 kommentarer: