måndag 13 maj 2013

Bananmuffins med dulce de leche frosting



Bakade lite härligt mumsiga bananmuffins i helgen som jag efter bakningen fyllde med dulce de leche, jag tog ut ett hål i mitten av muffinsen med hjläp av en äppelurkärnare, fyllde därefter hålet med dulce de leche, tog hjälp av en dexomax. Spritsade sedan på lite härlig dulce de leche frosting, nästa gång kommer jag att öka på mängden dulce de leche i frostingen och minska på mängden philadelphiaost då jag vill ha mer smak av dulce de leche. Jag använde mig av färdig dulce de leche, den allra godaste är den man köper hos Pampas deli,  men har man inte möjlighet att köpa den så finns karamelliserad mjölk, dvs färdigkokt kondenserad mjölk  på tex ICA eller så kokar man en burk kondenserad mjölk 3  timmar. Man avlägsnar etiketten och låter den koka helt täckt i vatten, den måste vara täckt av vatten hela tiden för annars kan den explodera och du har då piffat upp ditt kök med kolasås :-)



Bananmuffins

12 normalstora eller 6 stora



120 g smör

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

150 g mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 små mosade bananer

5 msk mjölk



Dulce de leche frosting:

75 g mjukt smör
1/2 dl vispgrädde 
150 g Philadelphiaost

2 dl florsocker

1 dl dulce de leche



Fyllning:

Dulce de leche 


 Gör så här :

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Smält smöret. 
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i ägg- och sockersmeten tillsammans med det smälta smöret. Vispa inte.
  5. Mosa bananerna i mjölken och blanda ner i smeten.
  6. Fyll muffinsformarna till drygt 3/4 med smet. 
  7. Grädda mitt i ugnen cirka 10-12 minuter för muffins i vanlig storlek, eller lite längre om du använder stora formar.
  8. Testa med en sticka om du är osäker, är stickan torr är det färdigt.Låt muffinsen kallna. 
  9. Ta sedan ut ett litet hål i varje muffins med hjälp av tex en äppelurkärnare. 
  10. Fyllt hålet med dulce de leche. 
  11. Frosting: Vispa smör och florsocker vitt och luftigt.Rör ned Philadelphiaosten och dulce de leche. Tillsätt lite grädde i taget medan du vispar. Ta i mer florsocker om du tycker frostingen blir för lös.
  12. Dekorera de fyllda muffinsen med frosting.

5 kommentarer:

  1. Hej :)
    Det där lät verkligen hur gott som helst! Har tyvärr aldrig vågat att göra dulce de leche genom att koka kondenserad mjölk men nu måste jag verkligen ta tag i det...hehe
    Tack för en underbar blogg med så mycket smaskiga recept och läskande bilder! Kram Leila

    SvaraRadera
  2. Jag fullkomligt älskar dulce de leche så detta låter ju bara alldeles för gott, nom nom!

    SvaraRadera
  3. Mmm så gott, jag kan tänka mig att dom smakar fantastiskt! Jag kan inte annat än att bli lite irriterad på mig själv som glömde bort en dulce de leche fyllning som blev kvar från en tårta som jag gjorde för någon dag sedan. Tanken var att det skulle bli frosting till ett gäng cupcakes men med ett minne som en guldfisk så tog jag mig inte längre än så. Som man brukar säga- bättre lycka nästa gång :)

    SvaraRadera
  4. Dulce de leche är verkligen så gott! Låter som en riktigt god kombination med banan! Hag inte använt det i forsling men det verkar väldigt gott, särskilt med philadelphia i.

    SvaraRadera
  5. Tack allihopa för era kommentarer, Dulce de leche är så gott och himla gott i frosting :-)

    SvaraRadera