lördag 22 september 2012

Chokladbollar / Delicatobollar


Sönerna har hemma ville ha chokladbollar, ja inte lille Wilhelm förstås :-) så därför passade jag på att testa ett recept på chokladbollar eller de skall påminna lite om Delicatobollar som jag hittade inne hos bloggen Bli min jäst. Blev himla goda, hoppade över momentet att doppa dom i choklad, killarna är otåliga och vill äta dom, sedan så blir det så kletigt  :-), rullade dom istället i pärlsocker och chokladströssel.

Chokladbollar / Delicatobollar

100 g smör (rumsvarmt)
0,5 dl råsocker
1 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
4 tsk kakao
2 tsk oboypulver
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn

Mörk choklad
Kokos/pärlsocker/strössel

 Gör så här:
  1. Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
  2. Vispa smör och båda sorterna socker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. 
  3. Vispa tills det blandas.
  4. Tillsätt kakao, oboypulver och vaniljsocker och de finmalda havregrynen. 
  5. Vispa till en fin smet.Ställ in i kylen en halvtimme.
  6. Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar.
  7. Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme.
  8. Smält mörk choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen.
  9. Avsluta med att rulla dem i kokos eller pärlsocker.

5 kommentarer:

  1. Sådana däringa kakor som man ibland kan få ett riktigt sug efter!

    SvaraRadera
  2. Hu va gott!!
    Du har så mycket gott på din blogg så jag blir helt upprymd :))
    Tack för alla goda recept du delar med dig
    Ha en skön helg
    kramelikram
    Fia

    SvaraRadera
  3. Visst är det gott med delicatobollar.
    Jag brukar oxå ha oboy i mina chokladbollar. Tycker det blir för skarp smak med bara kakao!!

    SvaraRadera
  4. Har sett dem hos henne också och funderat på hur goda de är...såg att hon haft dem i glass också!
    Hoppas du haft en fin helg!
    /Emma

    SvaraRadera
  5. Såna ska barnen och jag baka!!www.sportochspelkocken.se

    SvaraRadera