Ja de smarriga chokladrutorna har många namn, sambon fyllde år igår så därför överraskade jag honom med hans favoritkaka. Perfekt då den går snabbt att göra och det blir många bitar när den görs i långpanna. Brukar dekorera med kokos men man kan ju variera sig och använda tex strössel, färsk riven kokos,kokoschips, hackad choklad eller daim.
Kärleksmums
30-40 bitar
Botten:
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Glasyr och dekor
100 gram smör
3/4 dl starkt kaffe
4 dl florsocker
3 msk kakao
Kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Smält smöret och blanda det med mjölken.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål .
- Sikta mjölblandningen i äggsmeten växelvis med smörblandningen.. .
- Häll smeten i formen, bred ut den och grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20-25 minuter
- Smält smöret till glasyren och rör ner kaffet. Tillsätt florsocker och kakao och vispa till en jämn smet.
- Bred glasyren på kakan och strö över kokos.
- Skär kakan i rutor när den stelnat.
Jamen mums!!! Helt klart den godaste av dem alla!
SvaraRaderaHa en härlig onsdag!
Kram Elin
En klassiker som alltid går hem!!
SvaraRaderaJa, de här är goda! Mockarutor säger jag :)
SvaraRaderaGott! Jag bakade Mockarutor härmondagen. Det är ju så gott! :o)
SvaraRaderaDet är verkligen gott och så enkelt mums!
SvaraRaderaTestade nyss men kanske min långpanna är för stor då kakan blev väldigt tunn. Känns som om dubbla satsen varit bättre...
SvaraRaderaAnonym: Min långpanna är 30*40 cm tror jag, den standaren som brukar vara i vanliga gamla ugnarna, då blir de som på bilden, testa med dubbla satsen eller 1 1/1 sats
SvaraRadera