Härligt goda småkakor, en klassiker som många säkert ätit
som barn. Så lätta att variera med sin favoritsylt. Nu i äppeltider är det
perfekt att ha äppelmos på. Så tokgott :-).
Perfekta att frysa in. Ja, ja hade visst slut på florsockret men det funkade
lika bra för det. Receptet kommer från Sju
sorters kakor.
Wienerstänger
Ca 60 stycken
250 gram smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt
Fyllning:
3-4 msk fast sylt
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 – 2 msk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
- Arbeta till en smidig deg.
- Dela degen på 4 delar och forma ca 40 cm långa längder.
- Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
- Gör en fördjupning och fyll med sylt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
- Blanda sedan ingredienserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna.
- Skär sedan snitt medan de är varma.
Dom här har man ätit många av och dom är så goda!!
SvaraRaderaSå goda och de smälter i munnen!
SvaraRaderaTack för era kommentarer :-)
SvaraRadera