Chocolate Chip Cookies är allt himla goda kakor det, här är ett bra grundrecept. Ja sedan är det bara att blanda i vad man själv tycker är gott som tex minismarties, nonstop, hackad vit choklad, rivet apelsinskal, kokosflingor, jordnötter. Dessa blir liksom lite hårda på utsidan och sega inuti.
Chocolate Chip Cookies
24 stycken
100 gram rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
1/2 strösocker
1/2 tsk äkta vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
150 gram mörk choklad, jag använde 70%
2 dl farinsocker
1/2 strösocker
1/2 tsk äkta vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
150 gram mörk choklad, jag använde 70%
Gör så här:
- Rör ihop smöret med farin, strö och vaniljsocker.
- Tillsätt ägget under kraftig omrörning.
- Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat samt saltet och blanda ner det i smeten.
- Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten, se till att allt blir ordentligt blandat.
- Rulla 24 bollar och lägg dom glest på plåtar med bakplåtspapper, jag la dom på två plåtar, dvs 12 kakor på varje plåt och det blev lagom.
- Grädda i 175 grader i c:a 10-12 minuter. Låt kallna på plåten.
Just när de blir så där härligt sega i mitten, det är då de är som godast!
SvaraRaderaHåller med Mårtenssons, när dom är lite sega i mitten är dom goda!!
SvaraRaderaTrevlig helg!
Kram
Cookies som är sega i mitten låter som något för mig. Söker det ultimata chocolate chip cookie-receptet - jag vill ha kakor som är lika goda som de där stora sakerna man köper på bensinmacken och 7eleven :) Och de ska vara lika goda i degform ( till cookies ´n cream glass) som i gräddat tillstånd...
SvaraRaderaTycker att det här receptet låter mycket lovande :)
Jättefin bild, förresten.