En härligt god kaka med smak av citron. Citron är en absolut favorit när det gäller smaksättning på mjuka kakor.
Citronsockerkaka
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
1 citron, rivet skal
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk pressad citronsaft
2 msk mjölk
Glasyr:
2 msk äggvita
4 dl florsocker
2 msk pressad citron
Ugn: 200°
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en sockerkaksform, bröa gärna med mannagryn.
- Vispa rumsvarmt smör och socker smidigt.
- Rör i citronskal och vispa i äggen ett i taget.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner i smörblandningen tillsammans med citronsaft och mjölk.
- Häll smeten i en smord form.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter.
- Låt svalna och stjälp upp kakan.
- Vispa ihop glasyren och bred över kakan
Citron gillar jag i bakverk, fräscht och så gott!
SvaraRaderaser jättegot tut!
SvaraRaderacitron är underbart gott i bakverk!
SvaraRadera