fredag 28 september 2012

Mjuk citronkaka


En härligt god kaka med smak av citron. Citron är en absolut favorit när det gäller smaksättning på mjuka kakor.

Citronsockerkaka
 
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
1 citron, rivet skal
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk pressad citronsaft
2 msk mjölk

Glasyr:
2 msk äggvita
4 dl florsocker
2 msk pressad citron

Ugn: 200°


Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform, bröa gärna med mannagryn. 
  3. Vispa rumsvarmt smör och socker smidigt. 
  4. Rör i citronskal och vispa i äggen ett i taget.
  5. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner i smörblandningen tillsammans med citronsaft och mjölk. 
  6. Häll smeten i en smord form.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter.
  8. Låt svalna och stjälp upp kakan. 
  9. Vispa ihop glasyren och bred över kakan

3 kommentarer: