Vetedeg
75 g jäst
500 g kall mjölk
1200 g vetemjöl
200 g strösocker
200 g smör, rumstempererat
20 g kardemummakärnor, stötta
5 g salt
1 ägg + en skvätt vatten till pensling
Garnering
Pärlsocker
Gör så här
- Lös upp jästen i mjölken och tillsätt övriga ingredienser.
- Bearbeta degen i maskin i 12-15 minuter, eller för hand i 15-20 minuter, tills den känna smidig och elastisk.Gör ett glutentest för att försäkra dig om att degen är tillräckligt bearbetad.
- Låt degen vila i 10 minuter innan du börjar forma den till valfria bullar eller längder, går att fylla med tex smör, kanel och socker.
- Låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme.
- Pensla vetelängden med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. De släta bullarna brukar jag inte pensla.
- Grädda bullarna i 225 graders ugnsvärme i 10–12 minuter.
- Grädda vetelängden längst med i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
Så fin! Perfekt gyllene färg:) Bara kaffet som fattas;-D
SvaraRaderaDet ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaTänkte bara söga att jag bytt blogg. Du får gärna länka till min nya blogg & ta bort min gamla :)
mvh bullmamman
Mums så gott, jag håller med om att det är jättegott med vanliga ofyllda vetebullar och längder. Men kardemumma är ett måste. Blev grymt bullsugen så det får väl bli lite bullbak i veckan.
SvaraRaderaGott och ibland är det så gott med ofyllda bullar!
SvaraRaderaSå proffsig och god den ser ut!
SvaraRaderaSå gott med rika riddare på vetelängd när den blivit lite torr!
SvaraRaderaJättefin vetelängd,
SvaraRaderaSer jättegott ut :)
En mästerverk
SvaraRaderaTack för era kommentarer :-), Sara, ordnat
SvaraRadera