Geléhjärtan
Geléhjärtan
ca 20 stycken
6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
några droppar flytande arom, tex hallonarom som jag köpte på Panduro
några droppar röd karamellfärg
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
några droppar flytande arom, tex hallonarom som jag köpte på Panduro
några droppar röd karamellfärg
En silikonform av något slag
Gör så här:
Gör så här:
- Olja in formarna, och lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Blanda glukos, socker och vatten, och koka tills det håller 122 grader.
- Smält gelatinet i 2 msk nytt vatten på låg värme, det får absolut inte börja koka.
- Rör ner i sockerlagen, tillsammans med arom och färg.
- Låt det svalna tills temperaturen sjunkit till 70 grader, fast jag fyllde min form direkt och det funkade fint.
- Häll upp i formarna, och ställ i rumstemperatur över natten.
- Doppa dom i strösocker. Vill du ha surt godis kan du blanda lite citronsyra i sockret du rullar i.Vill du inte ha på strösocker bör du pensla dom med lite olja för att de inte skall klibba ihop.