Chip Cookies
ca 24 st, fast jag vill inte ha så stora och gjorde 32 st
100 g smör
2 dl råsocker strö (eller farinsocker)
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
175 g mörk blockchoklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Rör rumsvarmt smör mjukt med de olika sockersorterna.
- Tillsätt ägget under vispning.
- Blanda vetemjöl, havregryn, bikarbonat och salt.
- Rör ner mjölblandningen i smeten.
- Grovhacka blockchokladen. Blanda ner den i smeten.
- Klicka ca 24 matskedsstora klickar på bakpappersklädda plåtar. Jag rullade mina till små bollar och då flöt de ut lagom mycket under gräddningen. Lägg klickarna ganska glest, eftersom kakorna flyter ut lite.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Låt kakorna kallna på plåten. Går utmärkt att frysa.