Blåbärspaj är aldrig fel och det påminner en allt om den kommande sommaren. Apropå sommaren och bakning, planterade rabarber förra året och hoppas nu på skörd i år :-) så att jag slipper köpa rabarber i affären :-) Gjorde
pajen i en mindre form som är mer lagom till oss här hemma.Pajformen
kommer från IB Laursen och är 18 cm älskar det porslinet, även den lilla
rosa kannan kommer därifrån.Givetvis skall det vara massor med
vaniljsås till :-).
Blåbärspaj
Pajskal:
1.5 dl vetemjöl
1.5 msk socker
50 g smör
0.5 st ägg
Fyllning:
100 g frysta blåbär, Fast jag tog mer än 100 gram blåbär då jag tyckte det blev för lite.
socker efter smak
Smuldeg:
1.5 dl vetemjöl
75 g smör
0.5 dl socker
0.5 st ägg
0.25 dl flagad mandel
Gör så här
1. Blanda ingredienserna till pajskalet i en matbredare.
2. Pressa ut degen i en pajform.
3. Ställ pajskalet i frysen i cirka 30 minuter.
4. Blanda smuldegen med fingrarna.
5. Lägg blåbären och sockret i pajskalet och täck med smuldegen.
6. Ställ in i ugn i 200 grader i 25 minuter