tisdag 16 april 2013

Kolakakor

Kolakakor eller sirapskakor som de också kallas för  är verkligen en favorit bland småkakor, så tokgott och det brukar jag inte vara ensam om att tycka :-) , en lättbakat småkaka som går fort att baka och som passar utmärkt att frysa in.

Kolakakor

200 gram smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
  3. Dela degen i 6 fingertjocka längder. Lägg tre längder på varje plåt.
  4. Platta till längden med handen och dra med en gaffel på tvären över dem.
  5. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  6. Skär kakorna på snedden så fort de kommit ut ur ugnen, när de kallnat blir de nämligen hårda.
  7. Låt svalna på plåten.

2 kommentarer:

  1. De här är så goda, precis som du säger!

    SvaraRadera
  2. Ja, såna där kan man ju inte sluta äta...

    SvaraRadera