Gjorde lite härliga geléhjärtan idag på hallon, förra året gjorde jag dom på smakessens och röd karamellfärg, den här gången blev de mer äkta i och med att jag hade hallon i, smakar verkligen hallon.Receptet hittade jag i ett nummer av tidningen Gourmet och det är Mia Öhrn som skrivit receptet.
Geléhjärtan
30 st
10 gelatinblad
200 g djupfrysta hallon
2 ½ dl strösocker
1 dl vatten, knappt
½ dl vit sirap (75 g)
1 tsk citronsyra
strösocker att vända hjärtana i
Du behöver också:
Silikonformar
Neutral rapsolja till formarna
Hushållstermometer
- Smörj formarna med ett tunt lager olja.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Tina hallonen och passera dem genomen sil för att få bort kärnorna. Väg upp100 g slät puré.
- Koka upp socker och vatten i en kastrull.
- Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150°. Rör inte för mycket under tiden.
- Tillsätt hallonpurén, låt koka upp på nytt och koka till 125° på medelvärme. Rör om då och då.
- Dra kastrullen från värmen.
- Skaka av vattnet från gelatinbladenoch rör ner dem och citronsyran i den varma massan i kastrullen.
- Låt svalna till ca 55° i rumstemperatur.
- Rör om ett par gånger under tiden.
- Fyll massan i formarna.
- Låt stå i rumstemperaturoch stelna 3−4 timmar.
- Lossa hjärtana ur formarna.
- Torka eventuellt bort överflödig olja och rulladem sedan i strösocker