lördag 6 april 2013

Nöttoppar

Nöttoppar är en favorit bland småkakor, lite sådär härligt sega, precis som de skall vara. Perfekt för glutenallergiker då dessa inte innehåller mjöl.

Nöttoppar
ca 20 stycken

2,5 dl hasselnötskärnor
2,5 dl florsocker
3 äggvitor
20 hasselnötskärnor till garnering

Gör så här:
  1. Mal hasselnötterna fint och blanda med florsockret.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  3. Vänd försiktigt ner nöt och sockerblandningen i äggviteskummet.
  4. Klicka ut 20 toppar på en plåt. Dekorera varje kaka med en hasselnötskärna.
  5. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 15-18 minuter.

1 kommentar:

  1. Såna gjordes alltid när jag var liten. Enkla smidiga och goda kakor!!

    SvaraRadera