söndag 21 april 2013

Chokladbollar

Bakade lite chokladbollar förra helgen till sonens 3-års kalas, gissa om barnen i huset blev glada :-) chokladbollar är deras favorit och jag kan inte annat än hålla med, för det är ju så gott :-). Går alldeles utmärkt att frysa in. Receptet hittade jag på baksidan av Gyllenhammars havregrynspaket.

Chokladbollar

100g smör, rumsvarmt
1 dl socker
3 dl havregryn
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt starkt kaffe
 Gör så här:

  1. Rör smör, smör och vanilsocker poröst.
  2. Blanda ner havregryn, kakao och kaffe. Vill du ha en lite lösare smet så är det bara att öka mängden kaffe något.
  3. Forma dom till runda bollar och rulla dom i pärlsocker eller kokosflingor.
  4. Låt dom stelna i kylskåpet.


2 kommentarer: