lördag 1 oktober 2011

Cookietoppar med nötter och choklad

Bakade lite härligt goda småkakor med knapriga nötter och god choklad. Det går givetvis att byta ut jordnötterna mot andra nötter/mandel. De har kakorna flyter inte ut, blir lite torrare/hårdare i konsistensen.

Jordnötskakor
ca 24 stycken

100 gram smör
100 gram jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl jordnötter, grovt hackade
2 dl mörk choklad, grovt hackad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, jordnötssmör, socker, farinsocker och vaniljsocker poröst. Jag kör detta i köksmaskinen med den tillhörande beaterbladen.
  3. Blanda ner resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Forma till runda kulor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till dom.De flyter inte ut.
  5. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  6. Låt kakorna svalna lite på plåten innan du lägger dom på ett galler för att kallna helt

11 kommentarer:

  1. En kaka helt i min smak:) Ser jättegoda ut! Jag gillar när man lägger i salta jordnötter, det blir en fin brytning i en annars så söt kaka:)

    SvaraRadera
  2. Sicka godingar till kakor! Och den där burken känner jag igen! Bor en likadan (och flera i samma stil) i mitt kök också! :-)

    SvaraRadera
  3. Gott :) Jag gillar jordnötssmör i bakverk!

    SvaraRadera
  4. Åh, en kaka och ett glas mjök vore bra fint!

    SvaraRadera
  5. Yum! Jag älskar kakor (vem gör inte det) och med jördnötssmör i är de en given hit! Burken är toppenfin också <3

    SvaraRadera
  6. Mums.. de här lät riktigt goda.. får lägga dem övers i min vill baka lista

    SvaraRadera
  7. Hackad choklad i, det kan ju bara bli gott!

    SvaraRadera
  8. Tycker det ser ut som kakor helt i min smak : )

    SvaraRadera
  9. Ser jättegoda ut!
    Men i morgon är det kanelbullar som gäller ;)
    http://www.stökikök.se/2011/10/03/kanelbullar/

    SvaraRadera