torsdag 28 augusti 2014

Kladdkaka med dulce de leche och Rice Krispiestäcke

Hittade ett smarrigt recept p kladdkaka på Jennys Matblogg som jag bara var tvungen att testa, så gott det blev, supergott med det knapriga chokladtäcket på och kolafyllningen. Använde mig av Pampas Deli Dulce de Leche Baking, eftersom den har så himla god smak, men får man inte tag på den finns färdig karamelliserad mjölk att köpa i mataffären, brukas finnas på bakavdelningen, annars så får man koka en burk kondenserad mjölk i tre timmar och låta den svalna. Man avlägsnar etiketten och låter den koka helt täckt i vatten, den måste vara täckt av vatten hela tiden för annars kan den explodera och du har då piffat upp ditt kök med kolasås :-)
 
Kladdkaka med dulce de Leche och Rice Krispiestäcke
 
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
 Dulce de Leche Baking från Pampas Deli
 
 
Topping : Rice krispies + 200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.
  4. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,  
  5. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten, det skall täcka hela kakan,  och toppa sist med resten kladdkakesmeten.
  6. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter.
  7. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten , den stannar till sig i kylskåpet.
  8. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den krispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering. Servera med lite lättvispad vispgrädde.

1 kommentar: