måndag 10 juni 2013

Morotsglass


Här kommer ett litet förslag på en annorlunda smak på glass, morotsglass låter kanske lite crazy men det blir himla smarigt, söt och gott, svårt att förklara var det smakar mer än att det var riktigt mumsigt. precis som med morotskaka så smakar det ju inte bara en massa morötter liksom.

Morotsglass
2 1/2 dl strösocker
3 äggulor
5 dl mjölk
2 kanelstänger
2 dl finrivna morötter
200 gram philadelphiaost eller annan cream cheese
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Vispa socker och ägg poröst.
  2. Häll mjölken i en kastrull. Tillsätt kanelstänger och morötter och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
  3. Vispa ner äggsmeten och fortsätt sjuda på svag värme under vispning tills krämen tjocknar något, men den får inte koka. Ta av kastrullen från värmen och låt den svalna.
  4. Plocka upp kanelstänger och rör ner cream cheese och vaniljsocker och rör till sist i grädden.
  5. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om vad tjugonde minut under 3-4 timmar.
  6. För att göra glass i glassmaskin, vilket jag gör så låt då krämen bli helt kall, låt den gärna stå och mogna i kylen över natten och följ sedan instruktionerna för din glassmaskin.
Receptet kommer från  boken Sommarens Söta. 

2 kommentarer:

  1. Åh, så gott. Morotskaka i glassform, ja tack :)

    SvaraRadera
  2. Vad spännande med morötter i glass :)

    SvaraRadera