Polarkakor
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
3 msk ljus sirap
1 tsk salt
ca 16 dl rågsikt( fast jag hade inte så det räckte så jag bytte ut hälften mot lantbrödsmjöl 4 sädeslag)
Gör så här:
- Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke.Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den är upplöst.
- Blanda ner resten av degvätskan samt sirap och salt.
- Tillsätt mjölet och arbeta degen blank och smidig.
- Strö lite mjöl över degen och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Dela degen i 20 bitar.
- Kavla ut dem till kakor i önskad form och nagga väl.
- Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper,låt jäsa under bakduk ca 10 minuter.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 275 grader 3-5 minuter.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Bakade också dessa i helgen fast jag följde receptet slaviskt :) Fina!
SvaraRaderaAlltid lika gott!
SvaraRaderaSer gott ut!
SvaraRaderaVilken trevlig liten höstbild:)
SvaraRaderaSer jättegott ut...perfekt till en te :-)!
SvaraRaderaVilket fint FAT du lagt dina härliga polarkakor på, både färg och form passar mig ;) YUM, måste jag också tillägga <3
SvaraRaderaSer fantastisk gott ut!
SvaraRaderaHembakta tekakor är ju alltid bäst!!
SvaraRaderaSå du testade det med, tycker med att det smakade tekakor..
SvaraRadera