Lakritsglass
4 dl vispgrädde
1dl mjölk, 3%
6 äggulor
1,5 dl strösocker
6 äggulor
1,5 dl strösocker
Lakritspulver efter smak, jag tog 2 msk
Gör så här:
- Blanda mjölk och grädde i en kastrull och låt detta koka upp
- Vispa ägg och socker fluffigt
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Blanda ner lakritspulver, smaka av så att det blir lagom med lakritssmak.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. Häll sedan upp den i en form och ställ in den i frysen några timmar
Lakritspulver har vi alldeles glömt att kolla efter, tack för påminnelsen!
SvaraRaderaoh, det ser gott ut. skicka hit lite vetja, jag är alldeles tokvarm av någon anledning så jag skulle behöva lite glass :)
SvaraRaderaLakrits är den bästa smaken på glass tycker jag. Detta måste jag göra nu när jag äntligen har en glassmaskin!
SvaraRaderaHär är en till lakritstokig, hade inte haft något emot några skedar av den glassen :-)
SvaraRaderaÅh de skulle gå hem hos oss (:
SvaraRaderaVad gott! Köpte lakritsglassen från lejonet och björnen i veckan påminner verkligen om hockeypulver i smaken som du nämnde. Har fått tag på lite lakritsrot så ska se om jag kan få till någon glass utifrån det :).
SvaraRaderaGjorde en vaniljglass med mintsmak och hackade oreo kakor i, tidigare idag. Gud vad gott det blev! Får se vad jag hittar på för glassmak näst :)
Kram
Ååh, lakritsglass! Mums!
SvaraRaderaDen måste jag ju bara testa! Namnam :)
SvaraRaderaJag har med funderat på att göra en lakritsglass :) Men har inget lakritspulver, kanske kan krossa turkiskpeppar? ;)
SvaraRaderalakrits och citron är gott tycker jag:)
SvaraRaderaMen Sååå gott!! :-)
SvaraRaderaMUMS! Kolla gärna in min nya webb-shop med cupcake-och baksaker. www.cupcakeshop.se :)
SvaraRaderaTack för era kommentarer, lakritsglassen var så god, idag blev det rabarbersorbet :-)
SvaraRaderajag föredrar helt klart lakritsglass med pulver framför de med krossad turkisk peppar! din ser alldeles fantastiskt ut :=)
SvaraRaderaCharlotta: Tack, Ja det blir verkligen gott med lakritspulver i
SvaraRaderaEn gnutta salt bryter av det söta i lakritsen, kanske ett halvt kryddmått kan räcka.
SvaraRadera/Gunnar