3 dl Vispgrädde
3 dl Strösocker
1 dl Ljus Sirap
2 msk Glykos
50g Smör
100g finhackad Vit choklad
Gör så här
- Koka ihop grädde, sirap och socker tills kolan har uppnått en temperatur på 120 grader. Rör om ofta.
- Blanda i glykos, smör, finhackade vit choklad.
- Vispa tills smeten blivit slät och fin.
- Häll fudgen i en klädd form. Jag använder flergångsbakplåtspapper, perfekt till julgodis då det inte fastnar något på den. Min form var 20x20 cm stor.
- Låt stelna i kylskåpet och skär sedan fudgen i lagom stora bitar.
Fudge är underbart gott och enkelt att göra själv. Har aldrig provat att göra fudge på vit choklad men det ser ju gott ut ;-)
SvaraRaderaBra när den inte blir smulig, så som den man köper på marknader är. Den gillar vi inte alls!
SvaraRaderaGjorde Oreoglassen i fredags (la ut en länk till dej naturligtvis) och den gick minsann inte av för hackor. Tar det sista ikväll. Tack för tipset!
HA en bra vecka!
Mmm, smarrigt!
SvaraRaderaGott!
SvaraRaderaSer jättegott ut. Jag har aldrig gjort fudge - kanske ska prova det här receptet.
SvaraRaderaAbsolut, saffran är ju såå gott också!
SvaraRaderaTrevlig andra advent!
Äh...godis säsong ;d vad gott de blir!
SvaraRaderaOj, ja det ser verkligen ut som "riktig fudge" så att säga! Jag har aldrig gjort egen, men hade planerat att göra det nu i veckan. dock har jag, precis som du skrev, också varit orolig för att den skall bli så där "sockrad" och jättesmulig, men det där receptet ser ju kalasbra ut! skall nog ta och testa det :)
SvaraRaderade ser superfina ut! jag provade att göra fudge förra veckan fast receptet kom från en annan bloggare tror jag, men de blev sådär. torra och smuliga, buhu.
SvaraRaderaSer superfina ut! Just de fugden brukar hamna i min godispåse med :)
SvaraRaderaVisst är fudge gott, gillar också den där lösgodisvarianten. :-) Har någon gång gjort själv och tyckte det blev lite för sött, fast fudgen skall ju nog vara söt. ;-)
SvaraRaderaJag älskar också fudge och brukar ta någon på lösvikten nästan jämt. Vill också göra egen men är också rädd att den ska bli så där torr, men den där såg ju riktigt bra ut. :)
SvaraRaderaMmmums! vad gott det ser ut!
SvaraRaderaSer väldigt gott ut. Måste försöka mig på att baka fudge nu i julbaket.
SvaraRaderaÅh, gud vad gott! Jag måste göra mer julgodis.. Får bli imorgon!
SvaraRaderaFudge och mozartkulor.. Det är ju så enkelt och perfekt att ge bort!
Synd att man är så dålig på att spara godsakerna ;)
Åh så gott!
SvaraRaderaHelena: Himla gott med vit choklad, har ju iofs inte provat någon annan variant :-)
SvaraRaderaMårtenssons kök: Kul att ni gillade oreoglassen, får nog ta och göra lite ny snart :-) : Gillar inte heller när den är sådär smulig, fast när jag var på Jul på Liseberg så hittade jag fudge som inte alls var smulig utan underbart god, köpte hem ett gäng olika smaker då.
Hanna: :-)
Anna: :-)
Erka Perka: Så gott, helnöjd med detta recept så testa det gärna
Jen: Jupp, saffran är så gott, ha en trevlig dag du med :-)
Sana: :-) , mycket godis blir det
Filippa: Kalasbra recept, inte alls sockrig och smulig
Charlotta: trist när de blir torra och smuliga, gillar inte det alls
Linda: :-)
Tove: Den här fudgen blev toksöt :-) , inte något man tar 5 bitar av direkt
Madeleine: Den blev himla god, inte alls torr och smulig
Annica: :-)
AnnSofi: Gör det, det var himla enkelt
Monika: Mozartkulor är himla gott, kanske skulle ta och göra det också, julgodislistan blir lång den :-)
Johanna: Så himla gott och himla sött :-)
Vad kul att det blev bra, jag älskar också det godiset :-) verkar värt att testa!
SvaraRaderaMaria: Så gott :-)
SvaraRaderaJag som intalat mig att jag inte ska göra fler godissorter. De såg otroligt goda ut.
SvaraRaderaErika: Du får nog ta och göra en sort till :-)
SvaraRaderaNu har jag gjort denna, använde marabous vita vinterchoklad men skippade glykosen. Hoppas det blir bra, den står på kylning nu. Tack för recept :)
SvaraRaderaTack för receptet, det blev jättegott. Har precis gjort dom. Men dom blir nog inte alls lika tjocka och fina som dina. Men nöjd är jag. :)
SvaraRaderaAnonym: Ingen aning hur de blir utan glykosen, men säkert lika goda ändå :-) och det är det som är det viktigaste
SvaraRaderaMadeleine: Kul :-)
Hej Hej!
SvaraRaderaUndrade precis hur det är att göra fudge med vit choklad och då hittade jag hit =)
Om man inte har en termometer, hur länge ska man egentligen koka fudge ? är det vid för lång kokning den blir torr och smulig ? eller vad är det som gör den smulig ? och hur förebygger man det?
Har tänkt köpa glukos men vet inte vad jag ska ha det i, gjorde precis fudge med vanlig maramou mjölkchoklad, men får ävl köpa glukos som alla pratar om denna jul och göra en ny omgång, då med vit choklad..!
Tack Tack!
Sara