måndag 20 december 2010

Bountybollar

Gjorde bountybollar igår och de blev så goda :-), har sett detta recept i många andra bloggar och vet egentligen inte vart receptet kommer från första början, men himla mumsiga är de iallafall. Inte många dagar kvar till jul och det är så mycket mer julgodis som jag vill göra, får se vad som hinns med.

Ca 30 stycken
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering
200 gram valfri choklad

Gör så här:
  1. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. 
  2. Tillsätt kokosen. 
  3. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper.
  4. Ställ kallt för att stelna en stund
  5. Smält chokladen över vattenbad eller i micron.
  6. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dom stelna i kylen

13 kommentarer:

  1. Ja eller hur, skulle inte tacka nej. =p

    Åh va gott. =D

    SvaraRadera
  2. Kokosflingor är en sak jag hålla på att lära mig äta. Godast på chokladbollar eller kärleksmums, men så har jag ju inte smakat bountybollar heller! :-)

    SvaraRadera
  3. Så gott ! Och så fina de blev :)

    SvaraRadera
  4. Åh de är så goda! Nackdelen med dem är att de inte håller så länge, gjorde mina förra veckan och de är snart slut :-)

    SvaraRadera
  5. Visst är de goda!
    Jag har också insett att det är för lite dagar kvar till jul, men jag brukar göra lite nyårspraliner istället!

    SvaraRadera
  6. Jag har läst om de här, men aldrig provat dem. De låter ju verkligen supergoda... och jag älskar Bounty!

    SvaraRadera
  7. Har inte heller provat, men de låter smarriga! Kanske ett projekt till i morron?

    SvaraRadera
  8. Monica: :-)

    Johanna: Himla mumsigt

    Tina: Kokosflingor är gott det, tur du håller på att lära dig äta det, man kan ju göra så mycket gott med det och vad vore kärleksmums utan kokosflingor :-), fast på chokladbollar föredrar jag pärlsocker, men det blir även några med kokos då sambon vill ha det på

    Slickepott: :-)

    Matbloggen: Tack

    Linda: Ja risken är stor, har därför lagt mina i frysen :-)

    Sanne: Ja nyårspraliner blir det allt nästa vecka

    Erika: :-)

    Helena: Det är så goda och vanlig bounty är tokgott det med

    Mårtensson: Så gott

    SvaraRadera
  9. Åh vad gott. Det finns så mycket julgodia att man aldrig hinner göra alla man vill... men man kanske får börja göra det året om ist :)

    SvaraRadera
  10. Helena: Du måste ju ta och göra lite påskgodis :-) när det är dax för påsken, annars fungerar julgodis absolut året om :-)

    SvaraRadera