125 gram grovt hackad sötmandel
100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna med sötmandeln och vänd ner det i bunken.
- Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Allt med saffran är gott! :)
SvaraRaderaMmm.. det hade jag med planerat att baka ikväll inför morgondagen! :)
SvaraRaderaEmma: håller absolut med :-)
SvaraRaderaFilippa: :-)
Mmm, detta är mina favorit biscottis. Blir helt klart en laddning i veckan. Ha en trevlig 1:a Advent!
SvaraRaderaMums... saffransbiscotti hör verkligen till julen. Jag bakade en sats i fredags men vi får se om jag inte ska ta och göra en till innan jul.
SvaraRaderaMmm jag brukar också göra såna, det är ju så otroligt gott! Hmmm man skulle ha fler timmar på dygnet :-)
SvaraRaderaBiscotti är väldans gott! Jag brukar doppa mina till hälften i mörk choklad också. Det blir smaskens :-)
SvaraRaderaDessa är verkligen hur goda som helst! Förstår om de tar slut innan jul...
SvaraRaderaO va gott! Det måste testas! Jag önskar er en härlig första advent! Kram
SvaraRaderaKaksmulan: Ha en trevlig första advent du med :-)
SvaraRaderaErika: De hör verkligen till julen :-)
Maria: Så mumsigt :-)
Ensmakavkarin: Låter himla gott då du doppar dom i choklad, det skall jag nog ta och testa nästa gång jag gör dom :-)
Mårtenssons kök: :-)
Ensamma mamman: Ha en trevlig första advent du med, de är så goda :-)
Super gott! Mina blev faktiskt jätte goda och dina ser minst lika goda ut!
SvaraRaderaJen: :-)
SvaraRaderaJag blev riktigt sugen på att göra fler sorters biscotti efter mitt första försök. Så det här receptet sparar jag. Tack!
SvaraRaderaÅh jag ska bjuda på julfika på måndag och dessa hade varit kul att ha med då. :) ska spara receptet bland mina favoriter. Tror du de blir alldeels för svaga om man bara tar 0,5 g saffran? annars kan jag ju göra hälften iofs, hur många blir det?
SvaraRaderaMillaN. De blir så goda så du måste testa receptet :-)
SvaraRaderaHelena: Vet inte hur det blir med mindre saffran, jag älskar ju saffran så jag har gärna 1 gram i :-) jag tror jag fick ut runt 30 stycken