lördag 27 november 2010

Saffransbiscotti

Till första advent måste det bara finnas saffransbiscotti i huset, det är ju så underbart gott. Och jag tror inte det kommer bli den enda omgång av biscotti som bakas i det här huset för inte räcker de jag bakade idag till julafton :-)

125 gram grovt hackad sötmandel
100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. 
  3. Blanda de torra ingredienserna med sötmandeln och vänd ner det i bunken.
  4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. 
  6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. 
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 
  9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

15 kommentarer:

  1. Allt med saffran är gott! :)

    SvaraRadera
  2. Mmm.. det hade jag med planerat att baka ikväll inför morgondagen! :)

    SvaraRadera
  3. Emma: håller absolut med :-)
    Filippa: :-)

    SvaraRadera
  4. Mmm, detta är mina favorit biscottis. Blir helt klart en laddning i veckan. Ha en trevlig 1:a Advent!

    SvaraRadera
  5. Mums... saffransbiscotti hör verkligen till julen. Jag bakade en sats i fredags men vi får se om jag inte ska ta och göra en till innan jul.

    SvaraRadera
  6. Mmm jag brukar också göra såna, det är ju så otroligt gott! Hmmm man skulle ha fler timmar på dygnet :-)

    SvaraRadera
  7. Biscotti är väldans gott! Jag brukar doppa mina till hälften i mörk choklad också. Det blir smaskens :-)

    SvaraRadera
  8. Dessa är verkligen hur goda som helst! Förstår om de tar slut innan jul...

    SvaraRadera
  9. O va gott! Det måste testas! Jag önskar er en härlig första advent! Kram

    SvaraRadera
  10. Kaksmulan: Ha en trevlig första advent du med :-)
    Erika: De hör verkligen till julen :-)
    Maria: Så mumsigt :-)
    Ensmakavkarin: Låter himla gott då du doppar dom i choklad, det skall jag nog ta och testa nästa gång jag gör dom :-)
    Mårtenssons kök: :-)
    Ensamma mamman: Ha en trevlig första advent du med, de är så goda :-)

    SvaraRadera
  11. Super gott! Mina blev faktiskt jätte goda och dina ser minst lika goda ut!

    SvaraRadera
  12. Jag blev riktigt sugen på att göra fler sorters biscotti efter mitt första försök. Så det här receptet sparar jag. Tack!

    SvaraRadera
  13. Åh jag ska bjuda på julfika på måndag och dessa hade varit kul att ha med då. :) ska spara receptet bland mina favoriter. Tror du de blir alldeels för svaga om man bara tar 0,5 g saffran? annars kan jag ju göra hälften iofs, hur många blir det?

    SvaraRadera
  14. MillaN. De blir så goda så du måste testa receptet :-)

    Helena: Vet inte hur det blir med mindre saffran, jag älskar ju saffran så jag har gärna 1 gram i :-) jag tror jag fick ut runt 30 stycken

    SvaraRadera