6 äggulor
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl standardmjölk
1 vaniljstång
1,5 dl socker
200 gram philadelphiaost
7-8 krossade digestivekex
Gör så här:
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna, lägg fräna, vaniljstången, mjölk och grädde i en kastrull och koka upp detta. Ställ den sedan åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt
- Rör philadelphiaost mjukt
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning. Tillsätt sedan philadelphiaosten och rör till en jämn smet.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i frysen: Blanda i de krossade digestivekexen. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. När glassen nästan är klar så häller du i de krossade digestivekexen och låter glassmaskinen gå en stund till. Häll sedan upp den i en form och ställ in den i frysen några timmar.
1 liter jordgubbar
1 dl socker
1 msk pressad lime
Gör så här:
- Halvera jordgubbarna och lägg som i en kastrull. Blanda i socker och limesaft.
- Använder du färska jordgubbar låter du dom stå och dra i sockerblandningen 2 timmar, använder du frysta jordgubbar kan du koka dom med en gång.
- Värm jordgubbarna över medelhög värme och låt dom småkoka i ca 10 minuter, sockret skall ha smält och jordgubbarna skall ha blivit lite mosiga.
- Servera såsen varm eller kall, jag lät min bli ljummen.
Ohh det där lät gott:)
SvaraRaderaHjelp, så godt!
SvaraRaderaHm, en julebakeliste må jeg også begynne å skrive ned - det er jo ganske mye som skal bakes i løpet av ganske kort tid. Gleder meg til å lese hva du skal bake!
M:)
Mmm, det verkar väldigt gott!
SvaraRaderaMmm, supergott! Kanske blir det här jag gör av gulorna jag har i kylen. Hade funderingar på havtornsglass...
SvaraRaderaFörra året hade jag världens längsta lista på julgodis, men jag hann väl inte ens hälften i renoveringskaoset vi var i då. Men i år ska det väl finnas tid :-)
Hej,
SvaraRaderajag såg att du har ett recept på cakepops med lemon curd. Hoppas det går bra att jag lånar det.
Mvh
Erika Skogly
http://smaskelismaskens.blogspot.com/
Åhh vad mycket god glass du gör! Ja snart är det dags att göra julgodis, kul!
SvaraRaderaGud så gott! Kan tänka mig att pepparkaksglass blir en höjdare också! Din blogg är jättefin och trevlig, hamnar i mina favoriter :)
SvaraRaderamumsfilibabba vad gott det ser ut!!
SvaraRaderadu skulle lätt kunna öppna ett glasscafé ju! :)
Pehrnilla: Tokgott :-)
SvaraRaderaMonica: Mycket mumsigt :-) , skall bli kul att få se vad du kommer hitta på för skoj att baka i jul
Linda: :-)
Erika: Helt ok:-) skall ta och kika in i din blogg
Kristin: Skall bli så kul att få göra julgodis :-)
Helena: Tror det blir himla gott med pepparkaksglass, skall ta och kika in på din blogg också :-)
Annica: Det vore något det,ett eget glasscafe :-D
Oj så gott det där såg ut!
SvaraRaderaSkulle jag börja göra en lista över allt julgott och julbak jag vill göra så får jag nog ta ledigt fram till jul ;)
Inne hos mig finns en liten utmaning till dig!
Kram
Jisses vad gott det där lät! Nu började snålvattnet rinna :-)
SvaraRaderaCheesecakeglass låter jättegott!
SvaraRaderaSå gott det ser ut! :-)
SvaraRaderaJag gjorde en pepparkakscheesecake förra veckan, det är ju bara så gott med cheesecake.
Fortsatt trevlig Onsdag.
/ Jenny
http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg
Annelie: Skall genast kika in hos dig, ja det gäller att begränsa sig när det gäller julbaket, det skall ju ätas upp också :-)
SvaraRaderaEnsmakavkarin: Himla gott :-)
Erika: Jättegott :-)
Matbloggen: :-) , Pepparkakscheesecake låter ju tokgott
Vad gott det låter! Vore kul om du lägger upp en lista på det du ska göra i jul :)
SvaraRaderaFin blogg!
Saffransglass och pepparkaksglass, mmmm. Jag ser fram emot att baka lusekatter till Lucia. I Belgien firar man inte Lucia men jag bakar de varje år, bara för att få Sverige-minnena att komma tillbax :-)
SvaraRaderaoh my god, jag skulle döda för en sådan bit just nu!
SvaraRaderaUlrika: det skall jag ta och göra imorgon :-)
SvaraRaderaMaresalicious: Så gott med lussekatter, det tänkte jag baka till första advent
Charlotta: :-)
Gud så gott, jag skulle kunna leva på enbart cheesecakeglass. Det låter som en ljuvlig diet.
SvaraRaderaHelena: Låter verkligen som en perfekt diet :-)
SvaraRaderaSååååå underbart god =)
SvaraRaderaGhorde den som dessert på en parmiddag vi hade för ett par veckor sedan och den blev väldigt uppskattad!
hade lite ljummen jordgubbssås i botten av en suffléskål och sedan lade jag en glasskula i varje (väldigt mäktig) Dekoration blev med misslyckade knäckformar som jag först skulle lägga allt i ;)
Catrin: Så mumsig ja :-), måste ta och göra lite ny glass, den är slut sedan länge :-)
SvaraRaderaMums så gott det låter! Hur många liter blir detta receptet och dina övriga glassar?
SvaraRadera