Sonen fyllde 4 år häromdagen och gillar inte tårta eller cupcakes med frosting, därför passade en bit rulltårta med lite glass och färska bär kanon.
Rulltårta
3 ägg
200 gram strösocker
50 gram mjölk
160 gram vetemjöl
10 gram vaniljsocker
10 gram bakpulver
Strösocker att strö övanpå den färdiga kakan.
200 gram sylt till fyllningen.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda i mjölken.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta i äggsmeten.
- Bred ut smeten jämnt i längpannan och grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter.
- Strö över strösocker på kakan och lägg på ett bakplåtspapper och sedan en bakplåt. Vänd upp hela kakan så att den hamnar på det sockrade pappret.
- Drag försiktigt bort bakplåtspappret, det kan hjäpla att pensla med kallt vatten.
- Låt den svalna lite och bred sedan på sylt. Rulla ihop, ta hjälp av pappret. Låt rulltårtan ligga kvar en stund i pappret innan du skär upp de.