Här kommer mitt andra bidrag till Bageriets Bästa Bake Off Challenge, lite tokgoda mintkakor, så goda. Som alla vet så älskar jag glass så vad passar inte bättre än att göra lite härligt mumsiga glassandwich av dom, mina fyllde jag med chokladkrossglass. Fast egentligen hade jag velat göra lite mintchokladrippladglass, det får bli ett senare projekt :-). Har inte tidigare bakat med färsk mynta, ,men det blev himla gott så det kommer jag att använda fler gånger. Av de tre kakor jag bakat så är det här min absoluta favorit. Det luktade mint i hela huset när jag tog ut dom vilket genast fick mig att tänka på julen och mintkyssar. Det var var det nämligen precis luktade i hela huset, mintkyssar :-). Ja nu längtar jag allt lite efter julen och julgodis, fick det nya nummret av Lantliv Mat&Vin idag och då såg jag att nästa nummer kommer handla om julen, så innan vi vet ordet av så står vi allihopa och julbakar för fulla muggar.
Mintchokladkakor
ca 26 stycken
125 gram smör
1 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk äkta vaniljpulver
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gram mintchoklad, grovt hackad eller annan valfri choklad tex mjölkchoklad, jag använde mintkrokant
50 gram hasselnötter, grovt hackade
20 droppar pepparmyntsolja (den från Apoteket)
1/2 dl finhackad färsk mynta
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör och muscovadosocker.
- Vispa ner ägget.Se till att det blir ordentligt blandat.
- Blanda ner alla övriga ingredienser, arbeta snabb ihop till en deg.
- Rulla till 26 bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt, platta till dom, de flyter inte ut speciellt mycket.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.