Bakade lite äppelmuffins i veckan, blev så mumsigt med kaneldoppade äppelbitar i, dessutom fungerar dessa muffins utmärkt att göra utan äppelbitar i, gjorde nämligen hälften utan äppelbitar och de blev lika goda ändå, perfekt om man tex vill fylla dom med lemon curd, chokladkräm, sylt eller vaniljkräm. Receptet kommer från boken Festliga tårtor av Alice Lindberg.
ca 15stycken, men det beror ju på vilka muffinsformar man använder
250 gram smör
3 dl strösocker
4 stora ägg
260 gram vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
4-5 äpplen (jag använde bara 3 st, det beror ju på hur stora äpplena är)
4 msk strösocker
4 tsk kanel
Gör så här:
- Vispa smör och socker pösigt.
- Rör ner äggen ett i sänder.
- Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt i smeten växelvis med mjölken.
- Skär äpplena i små bitar och blanda dem med socker och kanel.
- Klicka smeten i stora muffinsformar och lägg sedan i några bitar äpple, fyll på med mera smet tills äpplena är täckta.
- Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.