torsdag 22 mars 2018

Tekakor


Tekakor är barnens favorit här hemma. Brukar lägga in dem som inte skall ätas samma dag och nästa dag i frysen så håller de sig färska. 
 
Tekakor 
16 stycken 

50 g jäst 6 dl mjölk
2 tsk salt ½ dl ljus sirap 150 g smör, rumsvarmt 16–18 dl vetemjöl special

GÖR SÅ HÄR
  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. 
  2.  Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. 
  3. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. 
  4. Jäsa under bakduk i ca 60 min. 
  5.  Dela degen i 16 bitar, rulla till runda bollar, platta ut dem till tekakor, ca 1 cm tjocka
  6. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på en bakduk
  7. Nagga dem med en gaffel .
  8.  Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  9. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar