Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl sötmandel, grovt hackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.( Fast jag gjorde så att jag stötte saffranet i en mortel med en sockerbit, hällde på 1 msk vodka och lät det dra i 15 minuter. Värmde inte saffranet med smöret utan rörde istället sedan ner saffranet i degbunken tillsammans med det smälta smöret och äggen.
- Blanda de torra ingredienserna med sötmandel och vänd ner det i bunken
- Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Har jag aldrig testat, kankse man skulle göra :)
SvaraRaderaÅhÅh, sånna gjorde jag förra julen - såååå gott :)
SvaraRaderaDessa har jag bakat varenda jul sen 2007 då hon bakade dessa i sitt julprogram! Så himla goda :)
SvaraRaderadessa gjorde ja för typ 2 dagar sen,och detta är en av favoriterna på dessert bordet.älskar,älskar verkligen dem.
SvaraRaderaförra året gjorde ja dessa 3 ggr på mindre än 1 månad,a dem gick slut väldigt fort,beroende framkallande.
Haha jag gjorde nyss exakt dessa, så sjukt goda! :)
SvaraRaderaSaffransskorpor är ju bara så himla gott!!!
SvaraRaderaHej! Tänkte göra saffransskorpor imorgon. Tänkte bjuda jobbet =)
SvaraRaderaKramkram
Jag har alltid tyckt att skorpor verkar vara så 'jobbiga' att göra, många vändor in i ugnen m.m.. Men enligt det här receptet så verkar det gå ganska smidigt till! :)
SvaraRaderaJag har sett det här receptet på lite olika platser så jag har förstått att jag också MÅSTE göra dem ;) De ser underbara ut! Och vilken bra idé att doppa halva i choklad <3
SvaraRaderaTack för era kommentarer, dessa är nog slut långt innan jul :-) och Jessica, de är busenkla att göra och chokladdoppade är så gott, tex med lite strössel på också
SvaraRaderaÅh vad mycket gott du hunnit med, massor med saffran i som är så mumsigt och juligt. Gjorde liknande sådana här förra året med choklad och de var försvinnande goda, det tar ju inte så hemskt lång tida tt göra heller :-) , måste fortsätta kolla runt på allt smaskigt du tillverkat.
SvaraRaderaBrukar också göra saffranskorpor till jul. Det är så gott! Trevlig andra advent.
SvaraRaderaVisst är dom sanslöst goda! Och doppa i choklad säger du... låter som något man vill prova!
SvaraRaderaSaffransskorpor hör verkligen julen till är ju så gott :)
SvaraRadera