Sockerkaka med kanelsocker är en klar favorit här hemma, så tokgott med det knapriga kanelsockertäcket ovanpå, även så gott med kanelsockret i mitten av kakan, helt enkelt en supermumsig sockerkaka :-) ,saftig också och busenkel att göra, kan inte bli fel liksom :-) . Även barnen gillade den och det är ju ett gott betyg :-) , fast det förstås lillkillen på 1,5 gillar det mesta som är söt, store killen på 3,5 är lite mer kräsen när det gäller kakor och sånt, godis går alltid ner :-) , fast den här sockerkakan gillade han. Det enda med kakan är att den sprack på ytan pga av att lillkillen var lite klåfingrig och höjde ugnsvärmen till 225 grader istället för 175 grader, som tur var märkte jag det rätt snabbt, ja och eftersom ugnen var lite för varm när jag ställde in den så sprack den lite under gräddningen, men vad gör det när den är lika god för det.
Kanelkaka
175 g Smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
3 dl Gräddfil, fast jag tog Creme Fraiche
Fyllning:
1 dl strösocker + 3 tsk kanel blandas
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Rör smör och socker krämigt.
- Rör i äggen.
- Rör ner de torra ingredienserna omväxlande med gräddfilen.
- Smörj och bröa en 1,5 l kakform med löstagbar kant.
- Häll i hälften av smeten.
- Strö hälften av kanelsockret över smeten.
- Häll i resten av smeten och strö över resten av kanelsockret.
- Grädda ca 1 tim.
Låter verkligen toppen, sjutton gånger bättre än kanelbulle ;) Jag som älskar kanel *åååh* Och du, vilket fint fat du har också, ett sådant skulle jag vilja ha!
SvaraRaderaSå gott detta lät. Den måste nog testas känns det som!
SvaraRaderaDen här gillar jag också :) Jag brukar ha i rivet äpple också!
SvaraRaderaSka spara receptet och baka när det ska bjudas på julfika här hemma så småningom... :)
SvaraRaderaVi bakade Oreokakan igår! :-)
SvaraRaderaRiktigt god.
Trevlig söndag
// Jenny
Åh, vad gott det låter. Får testas i veckan!
SvaraRaderaåh de låter ju underbart gott
SvaraRaderaSmaskigt, skulle vilja ha en bit:))
SvaraRaderaSka verkligen prova detta :)
SvaraRaderajag som tänkte baka bullar till helgen. Kanske jag ska testa den här istället...
SvaraRaderaJag tänkte inte på att den var lite sprucken, tycker den var fin :)
SvaraRaderaTack för era kommentarer :-)
SvaraRadera