Gjorde vit chokladfrosting igår på mina cupcakes, himla gott, men det var ju tokvarmt igår så det frosting blev fort mjuk i värmen, det gällde att skynda på med spritsningen, men efter en stund i kylen hade det stelnat till igen och frostingen blev genast mycket godare och bättre :-), gillar den allra bäst kyld. Frostingen hittade jag inne hos Tårtspecialisten
75 g vit choklad, jag använde Fazers
150 g rumsvarmt osaltat smör
150 g philadelphiaost
4 dl florsocker
ev några droppar karamellfärg
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den svalna något om den är het.
2. Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig.
Låt den stå i kylen en stund om du tycker den är för mjuk att spritsa på dina cupcakes.
Jag älskar vit choklad!
SvaraRaderaMm jag håller med Erika - Fast bara när det gäller bakning annars är vanlig choklad sååå mkt godare =) Har ett recept på en annan vit chokladfrosting som inte innehåller cream cheese som jag ska testa. Tycker att cream cheese tar lite överhanden ibland nämligen.
SvaraRaderaÅ du, Marsipan och Chokladcupcakes blev supergott =)
/Lisa - Sockerrus