tisdag 7 november 2017

Nyheter från Cloetta



Har inte kunnat komma in på bloggen på länge då jag glömt bort mina inloggningsuppgifter, men idag löste det sig äntligen :-) fick tidigare i höstas ett härligt paket fyllt med godsaker från Cloetta. 

Läkerol DentaFresh PRO –  Lemongrass och Eucalyptus. Fräscha tuggpastiller med dentala fördelar. Produkten innehåller 50% xylitol, vitamin B och kalcium, vilket hjälper till att förebygga karies och stoppa syreattacker. Gillar alla deras olika varkianter och dessa var också goda.

Malaco Crazy Face Hot –  Crazy Face är det överraskande godiset från Malaco med en intensiv smakupplevelse. Nu utökas konceptet med Crazy Face Hot som består av smakerna Burning Mango och Flaming Red Fruit. Njut av de goda fruktsmakerna och upplev hettan som växer desto fler godiskulor du äter!

Plopp i 2 nya smaker, Polka och Salty Caramel, himla goda enligt mig :-) 

Center Cappuccino  med smak av cappuccino, gillar inte kaffe så det är inte en choklad i min smak, men gillar man kaffe är det säkert god.

Nutisal Salad Mix och Yogurt Mix: Goda och krispiga nöt- och frömixer som passar bra som topping till din sallad eller yoghurt. Ger en bättre mättnadskänsla och extra crunch!

tisdag 23 maj 2017

Minecraftkaka

Vår 7-åring hade nyligen 7-årskalas för sina kompisar och önskade sig en Minecraftkaka, blev inte riktigt som jag ville då tex Jellon sprack och blev för hög, men sonen blev nöjd. Den bestod av kärleksmums, Rice Crispies treats och blå Jell-O.

Kärleksmums:
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl mjölk

Glasyr och garnering:
300 gram florsocker
6 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
6 msk kallt kaffe
3msk kakao
Kokosflingor

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
  5. Smält smöret och blanda det med mjölken rör ner det i smeten.
  6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka.
  8. Låt svalna.
  9. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren till en jämn och slät smet.
  10. Bred detta över den fortfarande ljumna kakan.
  11. Strö över kokos.
  12. Låt svalna helt och skär sedan i rutor. Funkar utmärkt att frysa, lägg då bakplåtspapper mellan lagren.
RICE KRISPIES TREAT

3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter rice krispies
(smaksättning: 1 dl hackad choklad, hackade jordnötter eller torkad frukt)

Gör så här:
  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme. 
  2. Häll i marshmallows och smält dem under omrörning, se till att blandningen inte bränns i botten på kastrullen. 
  3. När allt är smält tas kastrullen från plattan och rice krispies hälls i (och eventuell smaksättning). 
  4. Blanda ordentligt. Ta ur smeten och lägg i en smörad form. Blöt händerna med vatten och tryck sedan ut massan i formen. 
  5. Låt kallna och skär sedan i önskad storlek. Förvara i tätslutande burk i 2-3 dagar.
Att modellera tårtdekorationer med rice kriespies treat:
Forma gärna massan medans den fortfarande är varm. Blöt händerna och tryck till önskad form. Om den ska täckas med sugarpaste eller marsipan så görs det med fördel medans massan fortfarande är klibbig.

Ska dekorationen med rice krispies treat kunna ätas bör den göras högst tre dagar i förväg. Kan man däremot tänka sig att inte äta dekorationen så går den att göra långt i förväg vilket ibland kan vara skönt eftersom det faktiskt tar rätt lång tid att förbereda vissa dekorationer.