tag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post3177726547192264146..comments2024-03-26T13:16:15.646+00:00Comments on Cupcakesfluffan: Äggost och BjörnbärssyltCupcakesfluffanhttp://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-45049826349826689442011-12-23T19:24:09.309+00:002011-12-23T19:24:09.309+00:00Pharmacy: Tack :-)Pharmacy: Tack :-)Cupcakesfluffanhttps://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-29852928779495898132011-11-05T11:28:58.106+00:002011-11-05T11:28:58.106+00:00Låter hur gott som helst , måste prova att göra de...Låter hur gott som helst , måste prova att göra det. Ett litet tips till en snabbkokad sylt = Ta ca 4-5 dl frysta (köpta) jordgubbar eller bär du tycker om, lägger dem i en stor glasskål (så det kan koka ordentligt)och häll på socker efter smak, jag brukar ta ca 3 msk, jag vill inte ha den så söt. Kör i micron på full effekt ca 6 min, (Skålen är nu varm så bränn dig inte), rör om med en gaffel och mosa bären lite, kör ca 3 minuter till, rör om och mosa bären lite till om det behövs, låt sylten svalna och häll upp i en plastburk med lock, sylten håller ca en vecka i kylen. Min dotter älskar den och vill ha den varje morgon på sin mannagrynsgröt. // Carolinecarolinenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-9728186128312709192011-10-11T17:44:02.386+01:002011-10-11T17:44:02.386+01:00Mums så gott! Jag älskar också äggost med björnbär...Mums så gott! Jag älskar också äggost med björnbärssylt och blev ju hur sugen som helst på det nu!!Hanna - Bakfnatthttps://www.blogger.com/profile/11974999973347050714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-19068645512605422112011-09-15T08:13:16.013+01:002011-09-15T08:13:16.013+01:00Äggist är ju så gott men det behöver inte ta så lå...Äggist är ju så gott men det behöver inte ta så lång tid när jag gör det tar det max 30 min jag sätter plattan direkt på, max sen sänker jag en grad sen passar jag den oerhört noga rör då och då bara man är uppmärksam behöver man inte värma den så sakta<br />Fast det går ju bra vilket man än görAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-3035851508062733552011-09-06T19:40:49.704+01:002011-09-06T19:40:49.704+01:00Anonym: Sillen hoppar jag nog över :-)
Jenny: All...Anonym: Sillen hoppar jag nog över :-)<br /><br />Jenny: Alla plommon hade ramlat ner :-(<br /><br />Marsipan: Tack :-)<br /><br />Kim: Helt tokgott :-)Cupcakesfluffanhttps://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-12191021508922700042011-09-06T18:52:55.786+01:002011-09-06T18:52:55.786+01:00Åh äggost. Favoriternas favorit! Det är barndomsmi...Åh äggost. Favoriternas favorit! Det är barndomsminnen i kubik för mig. Härligt att se att den fortfarande bakas, och självklart är björnbärssylt det enda rätta!Kimhttp://tantrussinsbak.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-78545906146246141932011-09-05T10:36:18.910+01:002011-09-05T10:36:18.910+01:00Va spännande detta ser ut!! :) Du gör så mycket an...Va spännande detta ser ut!! :) Du gör så mycket annorlunda o kul i din blogg, det uppskattas verkligen :)Marsipan Freakhttps://www.blogger.com/profile/02117184822982756987noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-52330386690550905402011-09-03T22:14:08.999+01:002011-09-03T22:14:08.999+01:00Ja, hoppas du får riktigt mycket plommon så det bå...Ja, hoppas du får riktigt mycket plommon så det både räcker till paj och kräm. =) Äggost är ju riktigt gott, det var längesen jag åt det dock.Jenny- Matlusthttp://www.matlustbloggen.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-7085528515418120102011-08-31T10:32:35.924+01:002011-08-31T10:32:35.924+01:00Äggost är Bohusläns landskapsrätt skulle man kunna...Äggost är Bohusläns landskapsrätt skulle man kunna säga. I norra Bohuslän äter man den både till sylt och till sill. Förr gjordes den inte så söt och åts mer som kvällsmat. Den är helt klart värd att prova. Det finns massa olika recept äggost.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-24149030918263128812011-08-30T05:25:09.645+01:002011-08-30T05:25:09.645+01:00Tack för era kommentarer, ja det är nog en rätt lo...Tack för era kommentarer, ja det är nog en rätt lokal delikatess tror jag, mest vanlig i Bohuslän där det kommer ifrån, gott är det :-), det är en dessert, efterrätt,. tex på julbordets efterrättsbord, till påskbuffen, lite syrlig och söt beroende på hur mycket socker man tar iCupcakesfluffanhttps://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-60322133221549502792011-08-29T21:27:03.278+01:002011-08-29T21:27:03.278+01:00Jag har aldrig testat äggost, men hört att det ska...Jag har aldrig testat äggost, men hört att det ska vara så gott. Så fin din blev!Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-21147921238141156492011-08-29T20:27:46.351+01:002011-08-29T20:27:46.351+01:00Har aldrig ätit äggost, är det en lokal delikatess...Har aldrig ätit äggost, är det en lokal delikatess eller är jag bara oallmänbildad? Låter spännande iaf!Matarkivethttps://www.blogger.com/profile/00725512993895407826noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-57566525345556866722011-08-29T20:19:53.647+01:002011-08-29T20:19:53.647+01:00Aldrig ens hört talas om någon av oss, men det låt...Aldrig ens hört talas om någon av oss, men det låter ju hur enkelt som helst. Är det sen gott också så kan det ju inte bli fel:)Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-17399265849408962242011-08-29T16:47:53.888+01:002011-08-29T16:47:53.888+01:00Det var en riktigt snygg äggost. Kul att göra sin ...Det var en riktigt snygg äggost. Kul att göra sin egen. Jag brukar bara stöta på den en gång om året, det när jag är i Bohuslän. Det är kanske lite svårt att få tag på en form, men det skulle vara kul att prova att göra egen äggost någon gång. Gott med egen björnbärssylt till!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-40172755301341719152011-08-29T14:46:11.143+01:002011-08-29T14:46:11.143+01:00Vad spännande! Har hört om äggost förr men aldrig ...Vad spännande! Har hört om äggost förr men aldrig smakat. Vet egentligen inte alls vad det är. Man äter det som dessert alltså? Hur smakar det? :-) Finns det nått att likna det vid?Linda - Leonell (molledotta)http://www.leonell.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-52770525346481407742011-08-29T08:05:44.044+01:002011-08-29T08:05:44.044+01:00Aldrig provat men det låter väldigt gott!Aldrig provat men det låter väldigt gott!Mariahttp://kanelapple.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-89356935106325714012011-08-28T21:15:18.715+01:002011-08-28T21:15:18.715+01:00Oj vad spännande! Har jag aldrig testat eller hört...Oj vad spännande! Har jag aldrig testat eller hört talas om trots att jag är från Göteborg. Snygg den blev och ser gott ut!Carinahttps://www.blogger.com/profile/02801757192111510931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-44609963486140578072011-08-28T19:56:09.417+01:002011-08-28T19:56:09.417+01:00Anna: så gott, du måste prova
Alexandra: Påminner...Anna: så gott, du måste prova<br /><br />Alexandra: Påminner lite om ostkaka, gott är det :-)<br /><br />Caroline: Tack, ja äggost är mer vanligt här nere på västkusten då det kommer från Bohulän<br /><br />Hovkonditorn: Men gott är det :-)<br /><br />Sanna: Precis, jag trodde just den delen att skilja ostmassan från vasslen var svårt, var ju busenkelt, bara att fiska upp med en hålsklev, så det kommer garanterat finnas äggost på julbordet i årCupcakesfluffanhttps://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-54311548081437685402011-08-28T09:20:42.044+01:002011-08-28T09:20:42.044+01:00Gjorde äggost i julas för första gången och kan ba...Gjorde äggost i julas för första gången och kan bara hålla med, det var ju inte så krångligt som jag trott. Ser ju dessutom så lyxigt ut när man gör det i en fin form!Sanne Erlandssonhttps://www.blogger.com/profile/18010877684834324748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-265903516349578112011-08-28T03:39:00.134+01:002011-08-28T03:39:00.134+01:00Det här var intressant! Jag har aldrig hört om ägg...Det här var intressant! Jag har aldrig hört om äggost :)Katarinahttps://www.blogger.com/profile/15158381323468184120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-32180368605968287672011-08-27T22:40:43.365+01:002011-08-27T22:40:43.365+01:00Vad häftigt! Har aldrig ens hört talas om äggost m...Vad häftigt! Har aldrig ens hört talas om äggost men det låter onekligen spännande! Och björnbärssylt.....mmmmmmmmmm så gott att ha på en rostad macka!! Vad hittar du allt gott?!! Härligt att du lägger ut så mycket roliga recept! Hoppas du har en härlig helg :DCaroline Dourénhttps://www.blogger.com/profile/02535238982818108920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-85498628881747630552011-08-27T21:45:18.867+01:002011-08-27T21:45:18.867+01:00jag har aldrig någonsin provat äggost, men jag tol...jag har aldrig någonsin provat äggost, men jag tolkar det här som att det är värt att prova ;) Ser väldigt fint ut i alla fall! Är det typ som ostkaka? Det är det enda jag kan komma på som liknar det jag ser på bilderna ;)Alexandra - Kärlek på tallrikhttp://daedalsmat.sajto.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-22550591723230149662011-08-27T21:32:05.769+01:002011-08-27T21:32:05.769+01:00Låter fruktansvärt gott, måste provas nån gång. Nu...Låter fruktansvärt gott, måste provas nån gång. Nu är jag ganska mätt på bakverk och tårta, har bakat i långa banor :-) . Skriver deffinitivt av receptet och sparar det till när suget kommer åter :-)<br /><br />/Annaannahttp://www.tartochchokladverkstan.blogspot.comnoreply@blogger.com