tag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post1826101148563321832..comments2024-03-26T13:16:15.646+00:00Comments on Cupcakesfluffan: RadiokakaCupcakesfluffanhttp://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-48753476806275767082010-07-24T07:07:58.572+01:002010-07-24T07:07:58.572+01:00Eemil, kan det vara denna kaka tro?
Radiokaka med...Eemil, kan det vara denna kaka tro?<br /><br />Radiokaka med salta mandlar och fikonsirap<br /><br />Ingredienser<br />200 g mörk choklad (64-70%)<br />150 g kokosfett<br />2 ägg<br />3 dl florsocker<br />100 g torkade fikon<br />50 g saltrostade mandlar<br />1 apelsin, rivet skal<br />20 mariekex (80 g)<br /><br />Fikonsirap:<br />4 färska fikon<br />1 dl strösocker<br />1 dl vatten<br /><br />Tillbehör:<br />Färska fikon<br />Vispad grädde<br /><br />1. Finhacka chokladen. Smält den tillsammans med kokosfettet över vattenbad eller i mikrovågsugnen. <br /><br />2. Vispa ägg och florsocker pösigt. Grovhacka fikon och mandel. Vänd ner chokladblandningen i smeten och rör i fikon, mandel och apelsinskal. <br /><br />3. Grovkrossa kexen. Varva smet och kex i en avlång form, ca 1 1/2 liter. Avsluta med chokladsmet. <br /><br />4. Ställ formen i kylen ca 6 timmar. <br /><br />5. Fikonsirap: Skär bort skaften på fikonen och skär dem i klyftor. Koka upp socker och vatten. Lägg hälften av fikonklyftorna i lagen och låt koka 2-3 min. Sila och häll tillbaka sirapen i kastrullen. Lägg i de sparade klyftorna och låt svalna.<br /><br />6. Skär kakan i bitar och servera med fikonsirap, färska fikon, vispad grädde och konjak.Cupcakesfluffanhttps://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-11618691868016503972010-07-23T21:40:28.597+01:002010-07-23T21:40:28.597+01:00Hej !
Tack för ett underbart recept på en klassik...Hej !<br /><br />Tack för ett underbart recept på en klassiker.<br /><br />Minns att jag någon gång sett en variant på Radiokakan som innehöll :<br />kanderade frukter , nötter , russin o. dyl.<br />syltade apelsinskal<br />marmelad<br />dadlar<br /><br />Har någon annan sett det undrar<br />Eemil<br />eemil@hotmail.com<br /><br />Ps. Skriv gärna en kommentar här OCH skicka ett mejl till mig !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-9705842719244269052010-07-01T18:40:59.524+01:002010-07-01T18:40:59.524+01:00Har inte ätit radiokaka sedan jag var tio år, så d...Har inte ätit radiokaka sedan jag var tio år, så det är jättelängesedan, glömt hur god den är.<br /><br />Kram LindaCupcakesfluffanhttps://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-38535264338974123132010-06-30T15:11:40.711+01:002010-06-30T15:11:40.711+01:00Åh, radiokaka! Det var sjukt länge sen jag åt. Får...Åh, radiokaka! Det var sjukt länge sen jag åt. Får göras snart!Ceciliahttp://flickanokakorna.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-848498070883772769.post-48191952743467360452010-06-30T13:36:24.772+01:002010-06-30T13:36:24.772+01:00Jag minns när jag var liten och vi ibland fikade p...Jag minns när jag var liten och vi ibland fikade på café. Då valde jag Radiokaka. Den är väldigt mastig, men otroligt god.<br />Kram ErikaErika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.com