onsdag 9 december 2015

LOPPI Blogbag Finax

 Fick i dagarna hem en ny LOPPI Blogbag, denna gång glutenfria produkter i samarbete med Finax. .Är själv inte glutenintolerant men har märkt att utbudet ökat på senare år.  Deras müsli och granola var verkligen himla goda, helst ihop med vaniljyoghurt, granolan var härligt knaprig, söt och god. Brödet var lättbakat, bara att tillsatta vatten och jäst och baka ut. Gott var det med och såg ut och smakade som "vanligt" bröd.Himla käcka förpackningar med, lätta att öppna, hälla ur och återförsluta. Produkter jag kan tänka mig köpa i framtiden om behovet finns.

Dessa produkter ingick i blogbag Finax

Müsli Äpple, Päron & Ingefära:En krispig god müsli med högt fiberinnehåll och en bas av glutenfria havregryn, riskrisp, och rostade boveteflingor. Müslin är smaksatt med äpple och päron, i kombination med ingefära och honung, som ger den perfekta kryddan och som bidrar till smak och hälsa. Innehåller även 25 % pumpa- och solroskärnor som ger en god och rund smak. Njut av vår müsli till frukost, lunch eller mellanmål!

Granola Naturell:Vår Granola är unik. Vi bakar den själva, för hand i vårt bageri på Öland. Vår naturella Granola är en bakad krispig Granola med glutenfria havregryn, riskrisp, rostade boveteflingor och flerkornsflingor. Dessutom innehåller den mycket fiber, hela 18 %.

Granola Jordgubbar & Fläder:Vår Granola är unik. Vi bakar den själva, för hand i vårt bageri på Öland. Vår Granola Jordgubbar & Fläder är en helt ny smakkombination. Det är en bakad krispig Granola med glutenfria havregryn, riskrisp, rostade boveteflingor, och flerkornsflingor. Den har en riklig smak och balanserad sötma av jordgubbar och fläder. Dessutom innehåller den mycket fiber, hela 17 %.

Lantbrödmix:Med denna glutenfria mix bakar du enkelt ditt eget goda lantbröd. Innehållet av boveteflingorna och nyponskalmjölet bidrar med karaktär och ger ett saftigt, luftigt och rustikt bröd med vacker färg och struktur. Alla torra ingredienser finns i förpackningen, även jästen, så det enda du behöver tillsätta är vatten. Servera som en god macka med gott pålägg eller som tillbehör till alla måltider. En förpackning ger två stora bröd.

måndag 7 december 2015

Saffransglass

Saffransglass är verkligen så juligt och gott. Passar fint ihop med tex lite hallonsås, vitchokladsås, hackade nötter. 
 
Saffransglass
1 vaniljstång
2,5 dl mjölk, 3%
2,5 dl vispgrädde
1 msk flytande glykos (Går att utesluta)
1 gelatinblad (går att utesluta)
6 äggulor
1,5 dl strösocker
0,5 gram saffran

Gör så här:


  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna, lägg fröna, vaniljstången,glykosen, mjölk och grädde i en kastrull och koka upp detta. Ställ den sedan åt sidan. Lägg gelatinbladet i blöt i 5 minuter.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt
  3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
  4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
  5. Krama ur gelantinbladet och låt det smälta i den varma glassmeten.
  6. Sila glassmeten så att du får bort resterna efter vaniljstången.
  7. Mortla saffranet med lite strösocker och vispa ner detta i glassmeten.
  8. Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten så att den blir extra krämig.
  9. För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.När den är klar så häller du upp den i en form och frys den några timmar.
  10. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.