tisdag 29 september 2015

LOPPI blogbag Höstkids

Fick nyligen hem en härligt fylld LOPPI blogbag Höstkids med massor av bra produkter för hela familjen, gillar verkligen dessa blogbag som LOPPI skickar ut.

Denna gång innehåll den:

Acrilex KidsZoo  Kalk + D-vitamin: med propolis, fläder, nypon och c-vitamin för immunsystemets funktion. Sötad med rörsocker och glukos med färg från svart morot. Burken har barnsäkert lock och björnarna ätes endast vid behov. Rekommenderad dagsdos: 2 björnar per dag. Rekommenderas från 3 år. Tokgillas av barnen och måste gömmas väl då de smakar giodis :-) vi har även deras multivitaminer hemma anpassat för barn.

ColdZyme Munspray verkar mot orsaken till förkylningen – själva förkylningsviruset. Munsprayen är enkel att använda och bildar en skyddande barriär på slemhinnan i svalget som försvårar för förkylningsvirus att orsaka sjukdom. Med ColdZymereducerar man risken för förkylning och kan förkorta sjukdomsförloppet om man börjar doseringen i ett tidigt stadium av infektionen. Skall testas så fort vi är förkylda, vilket barnen är konstant nu på hösten.

Camilla Läckbergs  bok med Charlie och denna gång heter den Lejonjakten:  Handlar om den ovanlige bebisen Super-Charlie som ständigt hittar nya superkrafter hos sig själv, men de kommer aldrig automatiskt utan kräver en hel del träning och trixande – och denna gång är inget undantag. En dag kommer storebror infarande i huset och vrålar att han sett ett lejon där! Naturligtvis vågar ingen gå in, inte ens Super-Charlie…. Hennes böcker gillas av hela familjen.

Santa Maria Asian Wok Soy & Sweet Chili och Asian Paneng Red Curry Woksåser som passar till allt! Att kombinera soja och sweet chili är ett lätt och vanligt sätt att få till den asiatiska smaken när man wokar. Vi har gjort den perfekta blandningen så att balansen mellan sweet chilins sötma harmonierar perfekt med sojans sälta. Woka till exempel kyckling och dina favoritgrönsaker och häll på Asian Wok Soy & Sweet Chili. Njut!
Med vår goda kryddblandning Paneng Red Curry lagar du snabbt och enkelt den klassiska maträtten. Paneng har en mediumstark hetta som balanseras upp av sötma i kokosmjölk, vilket ger en rätt som älskas av många. Galanga, kaffir lime, ingefära och en mängd andra kryddor ger rätten den unika karaktären och den vackra röda färgen. Asiatisk mat gillas här hemma så detta kommer väl till användning, Asian Paeng Red Curry använder vi ofta, steker bara kycklingfilé och häller i kryddblandningen ihop med kokosmjölk och thai wokgrönsaker, snabblagat och supergott.

 DAX Alcogel Sweet Raspberry är en återfuktande handdesinfektion med en ljuv doft av söta sommarhallon. Produkten är effektiv mot bakterier och många typer av virus som t.ex. förkylningsvirus, influensavirus och vinterkräksjuka. Perfekt att ha i med sig i väskan nu när höstbacillerna finns precis överallt.

Linicin Prevent Spray: Tidigare har det enda alternativet mot huvudlöss varit att behandla när barn/vuxna redan drabbats av löss. Nu finns emellertid alternativ som kan användas i förebyggande syfte. Med Linicin Prevent Spray kan du ligga steget före och förhindra att lössen sprider sig till ditt eget eller dina anhörigas hår.Den milda, färglösa och doftlösa sprayen gör att ingen, inte ens lössen, vet att du behandlar ditt hår. Linicin Prevent gör ditt hår osynligt för lössen, vilket innebär att om de kommer i närheten av det, vänder de helt enkelt om och letar upp någon annan att få näring från. Denna har vi inte hunnit använda ännu, men det låter bra om det funkar.


Tack LOPPI för ett superfint paket !!
Förebyggande spraybehandling för att undvika smitta av huvudlöss. Spraya en gång per skol- eller arbetsdag i torrt hår. Förhindrar lusangrepp i minst 7 timmar. Innehåller munkpeppar som ger en doft löss inte gillar, men som inte uppfattas av människor - See more at: https://www.apotekhjartat.se/produkter/harvard/loss/linicin-prevent-spray-1#sthash.GCYZD6Y5.dpuf
Förebyggande spraybehandling för att undvika smitta av huvudlöss. Spraya en gång per skol- eller arbetsdag i torrt hår. Förhindrar lusangrepp i minst 7 timmar. Innehåller munkpeppar som ger en doft löss inte gillar, men som inte uppfattas av människor - See more at: https://www.apotekhjartat.se/produkter/harvard/loss/linicin-prevent-spray-1#sthash.GCYZD6Y5.dpuf
Förebyggande spraybehandling för att undvika smitta av huvudlöss. Spraya en gång per skol- eller arbetsdag i torrt hår. Förhindrar lusangrepp i minst 7 timmar. Innehåller munkpeppar som ger en doft löss inte gillar, men som inte uppfattas av människor - See more at: https://www.apotekhjartat.se/produkter/harvard/loss/linicin-prevent-spray-1#sthash.GCYZD6Y5.dpuf
Förebyggande spraybehandling för att undvika smitta av huvudlöss. Spraya en gång per skol- eller arbetsdag i torrt hår. Förhindrar lusangrepp i minst 7 timmar. Innehåller munkpeppar som ger en doft löss inte gillar, men som inte uppfattas av människor - See more at: https://www.apotekhjartat.se/produkter/harvard/loss/linicin-prevent-spray-1#sthash.GCYZD6Y5.dpuf

Mazarinrutor


Om man inte orkar hålla på att trycka ut masa deg i små folieformar för att göra mazariner är denna kaka minst lika god, en klar favorit på kakbordet.  Den blir så saftig och tokgod och dessutom är det så mycket smidigare och enklare att baka mazariner i långpanna istället för i mazarinformar. Det blir minst lika  god då även denna kaka består av mördegsbotten, mazarinfyllning och glasyr. Nu när det finns färdig mandelmjöl så är det verkligen busenkelt att göra denna kaka, har tyckt det varit lite tråkigt innan när jag var tvungen att skåla och mala 300 gram mandel, ja idag var det bara att mäta upp 300 gram mandelmjöl istället, kunde inte bli enklare liksom. Nu skall ju glasyren inte vara knallrosa :-) , det råkade bara bli så när man inte tänker på att pastafärgen är så himla koncentrerad och dessutom råkade jag välja den extra röda pastafärgen istället för rosa, ja så kan det gå ibland :-.

Mazarinrutor
35-40 st

Mördeg
400 gram margarin
8 dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 st äggulor

Fyllning

300 gram skållad, mald mandel eller färdigt mandelmjöl
6 st bittermandlar
3 dl socker
200 gram smält margarin
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
6 st ägg


Glasyr
4 dl florsocker
1 st saften citron
röd karamellfärg eller pastafärg

Gör så här 

  1. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen och låt den vila kallt i kylen en stund. 
  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
  3. Tryck ut mördegen i en smord långpanna, den vanliga standardstorleken, tror den är 30x40 cm och bred ut fyllningen över mördegen. 
  4. Grädda i nedre delen i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Passa den så att ytan inte blir för mörk, lägg i så fall ett bakplåtspapper över.  
  5. Blanda ihop florsocker och citronsaft och späd eventuellt med kallt vatten till en lagom glasyr och färga den svagt rosa med karamellfärg. 
  6. Bred ut detta över den kalla kakan

Mazariner

En ny säsong av Hela Sverige Bakar har ju nyligen startat och i senaste avsnittet bakades det mazariner, hur gott som helst

Bakade lite mazariner idag, det tar ju en liten stund att göra men det är så mycket godare än köpa. Fyllde de även med lite hallonsylt.

Deg:
200 g smör, rumsvarmt
7 dl mjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör, rumstempererat
5 ägg
Fast hallonsylt/marmelad

Glasyr:
200 g florsocker
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten
Ev sylt

  1. Gör degen: Blanda det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och sätt dem i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och gör sedan fyllningen.
  3. Blanda mandelmassa och smör till en slät och smidig konsistens, tillsätt äggen ett i taget. Lägg lite smet i botten på mazarinformarna, lägg i lite hallonsylt och fyll sedan på med mera mazarinsmet, fyll till 3/4.
  4. Grädda i ugn i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. 
  5. Låt svalna och ta dem sedan ur formarna.
  6. Bred på ett tunt lager god sylt och ett lager glasyr av florsocker och vatten.

fredag 4 september 2015

Pannkaksmuffins

De här pannkaksmuffinsen har jag gjort tidigare, himla goda och perfekt då man slipper stå och steka en massa pannkakor, de blir som miniugnspannkakor. Och snyggt att servera dom in portionsform. Denna gång mjölade jag formarna och då släppte pannkakorna ur formarna utan problem. Blir säkert tokgott om man blandar ner lite äppelbitar blandat med kanel,mosad banan,  blåbär eller hallon eller om man vill ha lite matigare muffins så är det perfekt med skinka, bacon eller kasslertärningar. Använde en muffinsplåt för stora muffins och då blev de 12 stycken, 6 på varje plåt.

Pannkaksmuffins
12 stycken

3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk
4 ägg

 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Smörj en muffinsplåt med smör och mjöla med mjöl, de lossnar mycket lättare då.
  3. Blanda samman vetemjöl, salt och vaniljsocker. Vispa ner mjölken, lite i taget.  
  4. Vispa ner äggen och blanda till en slät smet.
  5. Häll smeten i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min.
  6. Serveras med lite färska bär, lite god hemkokt sylt och kanske lite vispgrädde.