söndag 31 maj 2015

LOPPIblogbag Sommar

Fick för ett litet tag sedan återigen en superfin LOPPIblogbag, denna gång med sommartema och full med härliga produkter. Tyvärr fanns inte pipmuggen från Philips Avent med så den fick jag inte testa till lillfjant.

LOPPIblogbag Sommar innehåller följande:

Salus Magnesium är ett flytande vegetabiliskt magnesiumtillskott som är lätt för kroppen att ta upp. Blandningen smakar gott av honung, örter och fruktjuicer och är skonsam för magen.  Produkten innehåller varken konserveringsmedel eller alkohol. Magnesium finns i våra celler och ingår i ett hundratal av kroppens enzymer. Det är en av kroppens viktigaste mineraler som lagras i ben och muskler. Magnesium bidrar till en normal energi- och ämnesomsättning och är bra för kroppens proteinbildning.

Panduro Sats My First Hand & Foot Prints. Gosiga babyfötter och söta händer!Finns det något mysigare än små babyfötter och händer? Spara dem för alltid genom att göra fina gipsavgjutningar och sätta in dem i tavelramar som du målar i vackra färger. Bra presenttips till mor- och farföräldrarna också! Himla kul att spara och visa sedan när barnen blivit större
 
Dermoshop Dermosil handtvål Blossom är en given sommarfavorit för händerna. Den flytande tvålen rengör händerna skonsamt, den kommer i en snyggt designad flaska - och dessutom doftar den alldeles underbart somrigt av äppelblom.Luktar himla somrigt och gott. Beställ sommarens ljuvliga Blossom produkter på dermoshop.se 

Salvequick Minons Möt våra nya vänner Kevin, Bob, Stuart och alla de andra Minionerna. De är gula, härliga, kluriga, glada, tillgivna samt fulla med bus och galna upptåg.  Våra barnplåster är smidiga och tåliga och väl anpassade för aktiva barn.  De hjälper snabbt vid både sårläkning och tröst. Alla plåster andas, är mjuka och elastiska, vatten- och smutsavvisande. De skyddar mot både vatten, smuts och tårar med andra ord! Mängder med plåster går det åt här hemma med 4 vilda barn, extra kul med roliga motiv på

Salvequick Aquablock Sveriges minsta torrdräkt. Vårt bästa plåster någonsin är vattentätt samtidigt som det låter huden andas. Det ger en optimal sårläkning och minskar risken för ärrbildning.Så du kan bada, simma och hålla igång även om du får småsår i sommar.Med lim runt alla fyra sidor sitter plåstret säkert och tryggt.Så se till att ha Aqua Block hemma i sommar, då kan du bada så mycket du vill!Skall bli kul att testa sedan när det bli sommar och dags för att bada.

Yves Rocher I juni lanserar Yves Rocher över 50 nya lack i massa härliga färger. Den milda, nagelvänliga formulan är berikad med naturlig elemiharts för maximal glans. Tack vara den solfjäderformade penseln är det lätt att följa nagelns form för ett professionellt jämnt resultat. Yves Rocher går nu ut med en stor världstäckandekampanj #Speakingcolors, där man genom sina naglar uttrycker vilket humör man är på. Vilken look får du i din Loppi blogbag? Nagellack är alltid kul, även våra killar vill gärna måla naglarna.


Barnens Bokklubb En härlig barnbok! Barnens Bokklubb är för barnens läsning vad den färdiga matkassen är för vardagspusslet – helt ovärderlig! Våra barnboksproffs väljer ut pärlorna från det enorma utbudet av barnböcker som ges ut! Erbjud dina läsareett fint prova på-erbjudande: Du får första bokpaketet för endast 39 kr! om du går in på  www.barnensbokklubb.se/loppi


LOPPImagasin Sommar I nya numret av LOPPImagasin berättar om Lofsan om konsten att hålla kärleken levande, vi får toppbloggarnas tips om sommarens bästa, smarriga recept och tips för trädgården med Doreen Månsson och så bjuder vi på stort vinstregn med priser för ett värde av ca 11.000 kr + massa härliga rabatterbjudanden och guldkuponger!

Tusen tack LOPPI för ännu en toppenbra blogbag!

Prinsesstårta med rababerkompott

Genom Buzzador fick jag chansen att buzza bakprodukter från Odense, nu när de är Mors dag idag så passade det ju utmärkt att testa deras marsipanlock och figurmarsipan. Figurmarsipanen var väldigt lättarbetat och smakade himla gott, det är olika smaker på dem, tex den rosa har jordgubbsmak. Gjorde först en tårtbotten enligt recept från Odense, men misslyckades med den och vågade inte göra ett ny efter det receptet utan tog ett recept jag vet funkar. Men den är anpassad efter en tårtform på 24 cm och när jag väl gjort i ordning tårtan så visade det sig att marsipanlocket var för litet, tur ni inte kan se baksidan av tårtan :-) och eftersom den inte räckte till hela tårtan blev det också en massa fula veck. Så använder man Odense marsipanlock bör man göra en tårtbotten på en tårtform som har max 20 cm enligt så det är i deras recept, har en form på 20 cm jag tänkte testa på nästa marsipanlock som jag också fick genom buzzador. Tänkte då testa detta recept, det jag testa igår fanns på själva förpackningen på marsipanlocket, då jag misslyckades så vet jag inte hur den botten är, ni får testa själva om ni vill.  Men marsipanlocket var lätt att arbeta med och var inte torrt och sprack, 

Tårtbotten ( Obs för stor får marsipanlocket, men perfekt som boten till andra tårtor eller om du kavlar ut ett lock från sockerpasta eller marsipan och kan göra locket större.)
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl 
1 dl potatismjöl 
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smör och mjöl till formen

Vaniljkräm
5 dl mjöl + 10 msk snabb marsanpulver
 
Rabarberkompott
250 g rabarber
250 g frysta, tinade jordgubbar
1 dl socker
1/2 tsk äkta vaniljpulver

Garnering
5 dl Vispgrädde
1 färdigkavlat marsipanlock 
Marsipanrosor och blad, finns att köpa färdigt om man inte vill göra egen, men jag använde mig av deras figurmarsipan


Tårtbotten
  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.
  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke.
  5. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. 
  6. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen.
  8.  Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. 
  9. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
Vaniljkräm
Gör enligt anvisningar på paketet, jag blandade 5 dl mjölk med 10 msk pulver 

Rabarberkompott
  1. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. 
  2. Lägg i en kastrull med jordgubbar, socker och vaniljpulver.
  3. Låt småkoka utan lock på medelvärme 10–15 minuter till en fast kompott. 
  4. Mosa sönder jordgubbarna med en slev och rör då och då. 
  5. Låt svalna helt.

Montering:
  1. Vispa grädden fast. 
  2. Blanda grädden med 2 dl av vaniljkrämen 
  3. Skär tårtbottnen i 3 lika stora delar.
  4.  Lägg den översta delen med ovansidan nedåt på ett fat. 
  5. Bred ut vaniljkrämen.
  6. Lägg på mellanbottnen. 
  7. Fördela kompotten. 
  8. Bred ut vaniljgrädden ovanpå och forma den till en kupol (lättast med en palett eller baksidan av en stekspade), men spara ca 1 dl.
  9. Lägg på den sista bottnen med snittytan uppåt. 
  10. Tryck försiktigt så den formas efter kupolen. Släta ut resterande vaniljgrädde runt kanterna.
  11. Lägg på marsipanlocket. 
  12. Försök undvika att veck bildas genom att sträcka marsipanen nedåt och forma med händerna.
  13. Skär bort eventuell överflödig marsipan.
  14. Garnera med tex marsipanros, vill du inte göra egen finns färdiga att köpa på tex ICA
Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova.
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj varierar beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna och vilka kampanjer som kommer.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du information om kampanjen via email. Du väljer sedan själv om du vill vara med i kampanjen eller inte.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är fluffan):
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=fluffan

Du kan också skicka ett e-post meddelande med texten: Sweden fluffan till register@buzzador.com eller SMS: Buzzador fluffan till 72323 så får du inloggningsuppgifter direkt. Vid första inloggningen får du komplettera din profil så att det går att välja ut rätt kampanjer för dig.
Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
http://www.buzzador.com/se?refstr=fluffan 

tisdag 12 maj 2015

Frosttårta

Vi har 2  födelsedagsbarn i april, Wincent som blev 5 år och Arvid som blev 1 år. 5-åringen önskade sig en Frosttårta och för att göra det lite enkelt för mig använde jag mig av en tårtbild/oblatbild.  Det blev en ljus tårtbotten fylld med glasskräm och hallonmousse. Och garnering blev vispgrädde och snöflingor i sugarpaste.

Ljus tårtbotten
 5 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 dl hett vatten


  1. Smörj bakformen, ca 22 cm i diameter och klä den sedan med en krage av bakplåtspapper, lägg även en rundel i botten.  Jag brukar även smörja detta papper och eventuellt bröa med mannagryn. 
  2. Vispa ägg och socker pösigt. 
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner det i smeten varvat med det heta vattnet. Rör om försiktigt.
  4. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Glasskräm 2 dl vispgrädde
Marsankräm gjord på 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulver

Gör så här:
  1. Vispa grädden hårt och blanda i marsankrämen.
  2. Man kan också vispa grädden lite halvlöst och sedan blanda i marsankrämen och vispa till önskad konsistens.
  3. Eller så blandar man ner ovispad grädde i den färdiga vaniljkrämen och vispar till önskad konsistens, det provade jag sist jag gjorde glasskrämen och tycker det är det enklaste sättet att göra glasskrämen på. 
Hallonmousse

200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde

Gör så här:
  1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. 
  2. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
  3. Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten.
  4. Blötlägg gelatinbladen. 
  5. Vispa grädden. 
  6. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden och blanda till sist ner den vispade grädden och florsockret. 
  7. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
 

tisdag 5 maj 2015

Rabarberpaj med kokostäcke

Rabarbertiden på gång, våra har ännu inte hunnit växa sig stora nog men jag har rabarber i frysen från förra årets skörd och denna paj är himla god.Pajformen är lite mindre än normala pajformar så jag halverade receptet på rabarberpajen och det passade utmärkt i just denna pajform som är lagom stor till vår familj. Har Björnbär i frysen med, funderar på vad jag skall göra för gott med dem. 

Pajdeg
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
150 g smör, kallt
2 msk vatten, kallt

Fyllning
600 g rabarberstjälkar
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl
0,5 dl kokosflingor

Kokostäcke
2 st ägg
2 dl socker
2,5 dl kokosflingor

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka ihop mjöl, florsocker och smör, eventuellt i matberedare. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop en deg.
  3. Kavla ut degen (gärna mellan plast) och klä botten och kanter på en form med löstagbar kant, 24 cm. 
  4. Nagga och ställ formen i kylen en stund så hasar inte kanten ner vid gräddningen.
  5. Grädda pajskalet 15 min i nedre delen av ugnen.
  6. Skär rabarbern i två cm bitar och blanda med socker, mjöl och kokos.
  7. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kokosflingorna.
  8. Lägg rabarbern i pajskalet, bred kokossmeten över och grädda nere i ugnen ca 30 min.
Rårörd vaniljkräm 

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt. 
  2. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm.
  3. Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabbt ihop om du vispar upp den igen.

LoppiBlogbag Vårpepp

Hämtade nyligen ut en ny välfylld LOPPIBlogbag

LOPPIblogbag Vårpepp innehåller följande:

Yves Rocher Botanical Expertise, Hair Rinsing Vinegar. En väldoftande hårskölj med ekologiska hallon för ny, frisk glans. Kalkrester i vattnet gör håret matt och trist. Hallonvinäger med sitt låga pH-värde, avlägsnar dessa rester och ger en härlig glans och en läcker doft. Luktar himla gott men har ännu inte testat den.

Yves Rocher Hydra Vegetal. Innovation skönhet från växtriket. En underbart krämig, djupt återfuktande 24-timmarscrème som har utvecklats specifikt för normal till torr hud med sav från växtriket som kapslar in fukten. Fukten tränger ned på djupet, genom överhudens alla lager – även de mest uttorkade. Resultatet är en fylligare, väl återfuktad hud som strålar av skönhet. Perfekt nu när jag behövde en ny ansiktskräm och brukar ofta använda just ansiktskrämer från Yves Rocher.

Edet Ultra Soft. Perfekt balans av styrka och mjukhet, som skämmer bort även den mest känsliga hud. Ett mjukt men starkt 3 lags toalettpapper som skämmer bort din hud. Med Edet Ultra Soft behöver du inte kompromissa mjukhet med tillförlitlighet. Dermatologiskt testad, perfekt även för den mest känsliga hud. Vi köper bara Edets Maxipaper, mer på rullen liksom, men kul att få använda ett mjukare toalettpapper :-) helt skillnad

RFSU Easy Shavin´ är en mjukgörande rakgel med glideffekt. Easy Shavin’ är genomskinlig och löddrar inte – för att du ska se var du rakar dig. Den gör det lättare för rakbladet att glida över huden utan att skada den vilket gör din rakning behagligare på hela kroppen. Passar bäst i dusch och med rakhyvel. Perfekt nu inför sommaren

RFSU Nice n’ cool motverkar röda prickar och ger återfuktande svalka efter rakning. Den är särskilt anpassad för intimrakning, med milda ingredienser för känslig hud men samtidigt med rätt effekt men fungerar bra på hela kroppen. Funkar perfekt

Friggs riskakor Linfrö & Rosmarin och Hampafrö & Svartpeppar. Friggs klassiska riskakor kommer nu i helt ny tappning; tunna och krispiga med superfrön och naturens egna smaksättare. Friggs Riskakor med superfrö är extra tunna, smakrika och innehåller endast naturliga ingredienser. Innehåller 90% fullkornsmajs men även råris, vilket gör riskakorna extra fiberrika. Riskakorna är också nyckelhålsmärkta. Linfrö används traditionellt för sina positiva effekter för magen och sitt innehåll av nyttiga näringsämnen, framför allt omättade fetter men också kostfibrer, protein och mineraler. Hampafrö är egentligen en frukt som innehåller ett frö. Mathampa är en god källa till 18 olika aminosyror, inklusive alla essentiella, och är följaktligen en bra vegansk proteinkälla. Hampafröet innehåller också hög halt av fleromättade fettsyror. Båda 12 är himla goda, kul med smak på riskakorna.

DVD Pingvinerna. Dreamworks Animation’s topphemliga fen-tastiska Pingvinerna från Madagaskar hemmabion! De är söta, de är goa och de är tillbaka! Skaparna till Madagaskar visar i denna galna film att fåglar kan vara de perfekta spionerna. Ett team av superspioner slår sig samman med Nordanvinden för att rädda världen. Ett hysteriskt roligt globetrotter-äventyr som hela familjen kommer älska! Release 27 april. Hela familjen gillade denna film :-)