Vaniljkakor
100 g socker
100 g florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 st ägg
450 g vetemjöl (siktat)
200 g smör
Ev smakessens och pastafärg
Gör så här:
- Blanda ihop florsocker och socker i en matberedare.
- Tillsätt äggen och fortsätt mixa.
- Tillsätt det siktade vetemjölet och smöret och mixa tills degen precis kommer ihop.Tillsätt ev smakessens och pastafärg.
- Knåda degen lätt för hand på mjölat bakbord
- Lägg plast runt degen eller lägg degen i en plastpåse. Kyl i kylskåp i 2 timmar.fram lite av degen i taget och kavla ut på mjölat bord. Den är lättast att kavla när den är kall och hård.
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, 170 grader i ca 10-12 minuter.
Vilka fina kakor! Och smakessens låter bra att använda för att få mera smak på dem!
SvaraRaderaTänker på de vita kakorna man alltid gjorde till jul förr, huga vad de inte var goda:) Då låter dessa mycket bättre med smakessens.
SvaraRaderaJag
SvaraRaderaTycker det är väldigt fint och roligt med dekorerade kakor, men det blir ju inte så gott tyvärr (inte med mina recept i alla fall). Jag har Lilaloas chokladkakerecept och det är både gott och bra för ändamålet. Men glasyr får jag inte till att smaka annat än bara sött eller möjligen väldigt artificiellt.
Bra tips på god glasyr mottages alltså tacksamt :-)
/Kakbiten
Oj va mycket gott :)
SvaraRaderaHa en skön hallowen
kram
fia
Så otroligt fina kakor!
SvaraRaderaWow vilka fina kakor!
SvaraRadera