En favorit när det gäller att baka mjuka kakor i långpanna är Silviakakan/Silviarutor, tycker glasyren är så himla god. Och att kakan sedan är busenkel att göra och går utmärkt att frysa in är inte helt fel.
Silviakaka
30 bitar
6 ägg
6 dl strösocker
3 dl kallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
Glasyr
200 g smält margarin
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan vattnet.Häll smeten i en långpanna, jag brukar täcka den med bakplåtspapper som jag även smort med smör och bröat med kokos i botten.
- Grädda i drygt 15-20 min. Kolla med sticka! Låt svalna.
- Smält margarin. Blanda i övriga ingredienser till glasyren och koka några minuter under ständig omrörning.
- Bred ut på kakan och strö över kokos.
Ja, den är jättegod denna kaka. Min son är tokig i sockerkaka, men jag vill ha lite mer än bara en vanlig kaka. Så denna blir som en kompromiss för oss :-)
SvaraRaderaDenna gjorde jag alltid förr fast i en vanlig form. Så god!
SvaraRaderaSå gott det ser ut :)
SvaraRaderaJag älskar denna gammla klassikern.. så enkel och så god.. nu skall jag baka den igen.. Blev sugen när jag såg din..
SvaraRaderaGottigt!
SvaraRaderaJag vet inte ens om jag har smakat den här kakan.
SvaraRaderaHelt ny för mig faktiskt, men ser riktigt god ut!
SvaraRaderaMin variant heter "Vickys kaka" efter en kollega, som jag fick receptet av! God är det, speciellt glasyren! :D
SvaraRaderaDen där kakan är oemotståndligt god! Har själv gjort den såååå många gånger.
SvaraRaderaÅh, den låter väldigt god, det är alltid mumsigt med kokos i kaka, speciellt i glasyren <3
SvaraRaderaMm det här är en god kaka, som på tok görs alldeles för sällan!
SvaraRaderaMm vilken härlig kaka. Jag har aldrig ätit den men nu fick jag ju receptet så det är ju bara att sätta igång!
SvaraRaderaSå himla gott :)
SvaraRaderaTack för era kommentarer, det är en himla god kaka trots att den så buslätt att göra :-)
SvaraRaderaSilviakaka är faktiskt en av mina absoluta favoritkakor! Riktigt riktigt goda :-)
SvaraRaderaÅhh dom är så himla goda! En av mina favoriter :)
SvaraRaderaGamla goda klassiker:)
SvaraRaderaåååh... älskar kokos =)
SvaraRaderaDenna kaka är riktigt smarrig!
SvaraRaderaFår lite nostalgiminnen av den, bakades väldigt ofta av både mamma och mormor när jag växte upp :)
de här är mannens favorit,och vad han har tjatat på att jag ska göra denna kaka.tycker den blir godast dagen efter,sjukt god
SvaraRaderaSpännande, aldrig smakat Silviakaka, men kokos är ju gott och det ser goda ut, så det får läggas på minnet.
SvaraRaderaHej Hur stor är långpannan? Olika ugnar har olika stora långpannor och det har hänt att när man bakar så räcker inte smeten.
SvaraRaderaDet är den normalstora långpannan, den som finns i de gamla ugnarna, funkar med en mindre, då blir den bara högrw
SvaraRaderaTidsmässigt måste det väl ändå vara för lite?
SvaraRadera27 minuter hade jag inne min o då blev den perfekt.
Gjorde i en långpanna typ 30x40, och la två bakplåtspapper omlott så det blev papper upp på kanten. Då gick det att svepa ur kakan på bänken o slänga in en ny i samma form (eller för all del slippa diska plåten). :)
Mmmm uummmuummm NOMNOMNOM
SvaraRaderaDetta måste vara den härligaste glasyr jag någonsin smakat. Jag fördrar dock att vända runt och upp och ner mjölet istället för att bara konservativt vända ner det.
ger mig barndomsminnen :) mums! är du intresserad av motivation till din träning? kolla gärna in en sväng på min blogg och se om det är nått för dig :)
SvaraRaderanaminaminami mums mums! gottigottie!!
SvaraRadera