måndag 24 oktober 2011

Silviakaka


En  favorit när det gäller att baka mjuka kakor i långpanna är Silviakakan/Silviarutor, tycker glasyren är så himla god. Och att kakan sedan är busenkel att göra och går utmärkt att frysa in är inte helt fel. 


Silviakaka
30 bitar 
 
6 ägg
6 dl strösocker
3 dl kallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

Glasyr
200 g smält margarin
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Kokos

Gör så här 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa  ägg och socker.  
  3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan vattnet.Häll smeten i en långpanna, jag brukar täcka den med bakplåtspapper som jag även smort med smör och bröat med kokos i botten.
  4. Grädda i drygt 15-20 min. Kolla med sticka! Låt svalna. 
  5. Smält margarin. Blanda i övriga ingredienser till glasyren och koka några minuter under ständig omrörning. 
  6. Bred ut på kakan och strö över kokos.

27 kommentarer:

  1. Ja, den är jättegod denna kaka. Min son är tokig i sockerkaka, men jag vill ha lite mer än bara en vanlig kaka. Så denna blir som en kompromiss för oss :-)

    SvaraRadera
  2. Denna gjorde jag alltid förr fast i en vanlig form. Så god!

    SvaraRadera
  3. Jag älskar denna gammla klassikern.. så enkel och så god.. nu skall jag baka den igen.. Blev sugen när jag såg din..

    SvaraRadera
  4. Jag vet inte ens om jag har smakat den här kakan.

    SvaraRadera
  5. Helt ny för mig faktiskt, men ser riktigt god ut!

    SvaraRadera
  6. Min variant heter "Vickys kaka" efter en kollega, som jag fick receptet av! God är det, speciellt glasyren! :D

    SvaraRadera
  7. Den där kakan är oemotståndligt god! Har själv gjort den såååå många gånger.

    SvaraRadera
  8. Åh, den låter väldigt god, det är alltid mumsigt med kokos i kaka, speciellt i glasyren <3

    SvaraRadera
  9. Mm det här är en god kaka, som på tok görs alldeles för sällan!

    SvaraRadera
  10. Mm vilken härlig kaka. Jag har aldrig ätit den men nu fick jag ju receptet så det är ju bara att sätta igång!

    SvaraRadera
  11. Tack för era kommentarer, det är en himla god kaka trots att den så buslätt att göra :-)

    SvaraRadera
  12. Silviakaka är faktiskt en av mina absoluta favoritkakor! Riktigt riktigt goda :-)

    SvaraRadera
  13. Åhh dom är så himla goda! En av mina favoriter :)

    SvaraRadera
  14. Denna kaka är riktigt smarrig!
    Får lite nostalgiminnen av den, bakades väldigt ofta av både mamma och mormor när jag växte upp :)

    SvaraRadera
  15. de här är mannens favorit,och vad han har tjatat på att jag ska göra denna kaka.tycker den blir godast dagen efter,sjukt god

    SvaraRadera
  16. Spännande, aldrig smakat Silviakaka, men kokos är ju gott och det ser goda ut, så det får läggas på minnet.

    SvaraRadera
  17. Hej Hur stor är långpannan? Olika ugnar har olika stora långpannor och det har hänt att när man bakar så räcker inte smeten.

    SvaraRadera
  18. Det är den normalstora långpannan, den som finns i de gamla ugnarna, funkar med en mindre, då blir den bara högrw

    SvaraRadera
  19. Tidsmässigt måste det väl ändå vara för lite?
    27 minuter hade jag inne min o då blev den perfekt.
    Gjorde i en långpanna typ 30x40, och la två bakplåtspapper omlott så det blev papper upp på kanten. Då gick det att svepa ur kakan på bänken o slänga in en ny i samma form (eller för all del slippa diska plåten). :)

    SvaraRadera
  20. Mmmm uummmuummm NOMNOMNOM
    Detta måste vara den härligaste glasyr jag någonsin smakat. Jag fördrar dock att vända runt och upp och ner mjölet istället för att bara konservativt vända ner det.

    SvaraRadera
  21. ger mig barndomsminnen :) mums! är du intresserad av motivation till din träning? kolla gärna in en sväng på min blogg och se om det är nått för dig :)

    SvaraRadera
  22. naminaminami mums mums! gottigottie!!

    SvaraRadera