Jordnötskakor
ca 24 stycken
100 gram smör
100 gram jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl jordnötter, grovt hackade
2 dl mörk choklad, grovt hackad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör, jordnötssmör, socker, farinsocker och vaniljsocker poröst. Jag kör detta i köksmaskinen med den tillhörande beaterbladen.
- Blanda ner resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Forma till runda kulor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till dom.De flyter inte ut.
- Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
- Låt kakorna svalna lite på plåten innan du lägger dom på ett galler för att kallna helt
En kaka helt i min smak:) Ser jättegoda ut! Jag gillar när man lägger i salta jordnötter, det blir en fin brytning i en annars så söt kaka:)
SvaraRaderaSicka godingar till kakor! Och den där burken känner jag igen! Bor en likadan (och flera i samma stil) i mitt kök också! :-)
SvaraRaderaGott :) Jag gillar jordnötssmör i bakverk!
SvaraRaderaÅh, en kaka och ett glas mjök vore bra fint!
SvaraRaderaYum! Jag älskar kakor (vem gör inte det) och med jördnötssmör i är de en given hit! Burken är toppenfin också <3
SvaraRaderaMums.. de här lät riktigt goda.. får lägga dem övers i min vill baka lista
SvaraRaderaHackad choklad i, det kan ju bara bli gott!
SvaraRaderaTycker det ser ut som kakor helt i min smak : )
SvaraRaderaSka testas! :D
SvaraRaderaSer jättegoda ut!
SvaraRaderaMen i morgon är det kanelbullar som gäller ;)
http://www.stökikök.se/2011/10/03/kanelbullar/
Vad gott de ser ut!!
SvaraRadera